Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κινδυνεύουν με τύφλωση και οι 13 ασθενείς που έκαναν εγχείριση καταρράκτη

Αναστέλλεται η λειτουργία του χειρουργικού τμήματος της ιδιωτικής κλινικής στις Σέρρες. Ορατός ο κίνδυνος να τυφλωθούν και οι 13 ασθενείς! 




Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του χειρουργικού τμήματος της ιδιωτικής κλινικής, όπου υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη οι δεκατρείς ασθενείς που νοσηλεύονται στην πανεπιστημιακή κλινική ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με λοίμωξη.....

 
Την απόφαση έλαβε ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών.
 
Νωρίτερα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διέταξε η εισαγγελέας Σερρών.
Το ενδεχόμενο να χάσουν την όρασή τους οι περισσότεροι από τους 13 ηλικιωμένους οι οποίοι  παρουσίασαν επιπλοκές, έπειτα από επέμβαση καταρράκτη στην ιδιωτική κλινική των Σερρών,  προβληματίζει έντονα τους θεράποντες ιατρούς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Μέχρι χθες τέσσερις από τους άτυχους ηλικιωμένους έχασαν την όρασή τους στο χειρουργημένο μάτι παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί σε συμπληρωματική επέμβαση για την αντιμετώπιση της ενδοφθαλμίτιδας.
Η ταλαιπωρία των τεσσάρων άτυχων ηλικιωμένων που έχασαν το φως τους θα συνεχιστεί, καθώς τις επόμενες ημέρες θα τους υποβάλλουν σε νέα, τρίτη κατά σειρά, επέμβαση εξεντέρωσης του βολβού που είναι απαραίτητη. Σημειώνεται πως οι θεράποντες ιατροί τους εκφράζουν την ανησυχία και για έναν επιπλέον λόγο: η κατάσταση της υγείας των ασθενών είναι ήδη επιβαρημένη και οι αντοχές τους περιορισμένες.
Στο μεταξύ συγγενείς των ηλικιωμένων που κατάγονται από περιοχές του Νομού Σερρών καταγγέλλουν ότι οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής και των τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου) στα οποία διακομίστηκαν αρχικά, ολιγώρησαν και δεν διέγνωσαν έγκαιρα ότι είχαν προσβληθεί από ενδοφθαλμίτιδα.
Μηνύσεις και αγωγές

«Χάθηκαν πολύτιμα 24ωρα. Από την Τετάρτη βρίσκονταν αβοήθητοι στα τρία νοσοκομεία, με φλεγμονή, πόνο και πύον στο χειρουργημένο μάτι. Τελικά τους έβαλαν στα χειρουργεία το μεσημέρι της Κυριακής. Ούτε καν υποψιάστηκαν ότι η μόλυνση αυτή έπρεπε να αντιμετωπιστεί αμέσως» τονίζει ο 36χρονος δικηγόρος από τις Σέρρες Αντώνης Φραγκιαδάκης. Ο πατέρας του συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις ασθενείς οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα ενώ, όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στην Εισαγγελία ομαδικές μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Επίσης στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου διακομίστηκαν οι τέσσερις από τους 13 ηλικιωμένους, όπως καταγγέλλουν οι συνοδοί, δεν υπήρχαν αναρτημένα στα κρεβάτια τα απαραίτητα φύλλα νοσηλείας στα οποία καταγράφονται τα στοιχεία και η πορεία της υγείας τους.
Ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επιβεβαίωσε ότι η ενδοφθαλμίτιδα προκλήθηκε από ανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας σε χώρο της κλινικής «Ιασώ- Γεώργιος Ευθυμίου» των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου