Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Παραλύει η χώρα την Τρίτη

"Ρολά" κατεβάζουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κατα την 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Διαβάστε ποιοι απεργούν.

Να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της Τρίτης 29 Ιουνίου  "για να μήν περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης" καλούν τα δύο κορυφαία συνδικαλιστικά σωματεία τους εργαζόμενους.


"Στον αέρα" κινδυνεύουν να μείνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς, παρά παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τρίτης, δύο σωματεία (ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. 

Κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα της Δευτέρας 
προαναγγέλλει ηΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ με ανακοίνωσή της. Στις 6 το απόγευμα στης Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της Τρίτης.

Στην απεργία μετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στα 
ΕΛΤΑ και στααεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι. Παράλληλα, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις.

Με 24ωρη απεργία – απο τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης- συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι 
δημοσιογράφοι της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Τα συνδικάτα καλούν σε απεργία και τους εργαζόμενους στα 
μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά με τρόπο που να  βοηθά τους εργαζόμενους να προσέλθουν στο συλλαλητήριο.

Πάντως, 
ανεστάλη η απεργία  που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι ωστόσο, στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της Τρίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου