Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο μεγατόνων με την χρυσή κληρονόμο της L'Oréal

Μυστικές συνομιλίες στήνουν στον τοίχο την πλουσιότερη κληρονόμο της Γαλλίας.

Ένα απίστευτο σκάνδαλο συγκλονίζει τη Γαλλία από τις συνομιλίες της πλουσιότερης γαλλίδας και κληρονόμου των καλλυντικών Λορεάλ, Λιλιάν Μπετενκούρ με την κόρη της Φρανσουάζ, τις οποίες συνομιλίες υπέκλεψε ο μπάτλερ της οικογένειας.

Στις ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες προκύπτει ότι η μεγαλομέτοχος της εταιρείας καλλυντικών αναζητούσε τρόπους για ξεφύγει από την εφορία, καθώς υπήρχαν μυστικοί λογαριασμοί στην Ελβετία συνολικά 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτές τις συζητήσεις προέκυπτε ότι η χρυσή κληρονόμος έδινε μεγάλες δωρεές στο κυβερνών κόμμα, ενώ αναφέρεται και το όνομα του νυν υπουργού Εργασίας, η σύζυγος του οποίου διαχειριζόταν μέρος της περιουσίας της επί τρία χρόνια.

Σε αυτές τις ηχογραφήσεις, προκύπτει ότι η σύζυγος του υπουργού ήταν ενήμερη για τη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη αγορά ενός μικρού νησιού στις Σεϋχέλες.

Σε μία δεύτερη συνομιλία ένας σύμβουλος της ηλικιωμένης κληρονόμου την προτρέπει να προσφέρει χρήματα στον Βέρθ άλλος ένας υπουργός, αλλά ακόμα και στον ίδιο τον Νικολά Σαρκοζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου