Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διαψεύδει σενάρια πώλησης ποσοστού της στο Κατάρ η Εθνική Τράπεζα

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Εθνική Τράπεζα δημοσιεύματα για πώληση ποσοστού 5-7% στο Κατάρ.


«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, επαναλαμβάνοντας την από 28.06.2010 σχετική ανακοίνωσή της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι
δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ιδίως δε με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της υπέρ νέου μετόχου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Επομένως, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΕΤΕ φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει η τράπεζα.
Η ΕΤΕ υπογραμμίζει επίσης ότι με δεδομένο ότι προτεραιότητά της είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης, «θα συνεχίσει να διερευνά κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ, Qatar Investment Authority ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό 5% έως 7% της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται πως το Κατάρ είχε αποκτήσει πριν απο περίπου 2  χρόνια το 4% της Alfa Bank σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις σημερινές.

Ενα τέτοιο deal με τίμημα πάνω από την τρέχουσα τιμή της εθνικής, που κυμαίνεται στα 9 ευρώ, θα ήταν ψήφος εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, και κατ' επέκταση για την αγορά. Με σημερινές τιμές το 5% της Εθνικής Τράπεζας,αποτιμάται γύρω στα 270 εκατομμυρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου