Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα

128 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή και ζητούν διερεύνηση πολιτικών ευθυνών την περίοδο 2004-2007


Ομόφωνα όλα τα κόμματα αποφάσισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, σύμφωνα με την πρόταση που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. 

Η Εξεταστική Επιτροπή, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου που έγινε αποδεκτή, θα απαρτίζεται από 19 μέλη και θα εκπροσωπείται αναλογικά, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών. 

Τη σχετική πρόταση υπέβαλαν 128 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ άλλων ζητούν να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνητικών παραγόντων της περιόδου 2004-2007 και τονίζουν ότι «η υπόθεση της έκδοσης, από το Υπουργείο Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ ειδικών ομολόγων υψηλότατου κινδύνου με τελικό αποδέκτη Ασφαλιστικά Ταμεία κατεγράφη ως ένα οργανωμένο σχέδιο, ως ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, με στόχο την λεηλασία της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. 

«Το ΠΑΣΟΚ τις εξεταστικές που κάνει, τις κάνει με άλλα κίνητρα, δηλαδή να αμαυρώσει την εικόνα της ΝΔ. Περιορίζεται μόνο στην περίοδο 2004-2007 και το κάνει για λόγους αντιπερισπασμού και αρνείται να πάει στη «μητέρα όλων των σκανδάλων», αυτό του Χρηματιστηρίου» αντέδρασε η Ν.Δ. διά του Γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως το κόμμα του είναι υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει… 

Υπέρ τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου