Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Χιλιάδες διαδήλωσαν έξω από την Βουλή κατά του Ασφαλιστικού - Δεδομένο το τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα

 Μικροεπεισόδια και 6 συλλήψεις στην πορεία κατά των αλλαγών σε ασφαλιστικό και εργασιακό
- Πεταλωτής: Με νόμο αν χρειαστεί το πάγωμα των μισθών
- Πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς

Χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και του μνημονίου συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

'Ενταση επικράτησε για λίγο όταν η πορεία έφτανε έξω από το κοινοβούλιο. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς το κοινοβούλιο αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων. Σύμφωναμε τον απολογισμό ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της πορείας συνελήφθησαν έξι άτομα και έγιναν περιορισμένες υλικές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες.

ΩΡΑ 13.15 Διαδηλωτές προσπαθούν να ανέβουν τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής και απωθούνται από τα ΜΑΤ ΩΡΑ 13.15 Διαδηλωτές προσπαθούν να ανέβουν τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής και απωθούνται από τα ΜΑΤ


ΩΡΑ 13.00 Διαδηλωτές μπροστά από τον Αγνωστο ΣτρατιώτηΩΡΑ 13.00 Διαδηλωτές μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργάνωσε νωρίτερα στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.




Χιλιάδες κόσμου μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ΦΩΤΟ NEWSITΚλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ΦΩΤΟ NEWSIT

Μέλη του ΠΑΜΕ στην ΟθωνοςΜέλη του ΠΑΜΕ στην Οθωνος

Ειλημμένη απόφαση είναι το τριετές πάγωμα των μισθών στο ιδιωτικό τομέα. 
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά:  «Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό».

Κι αυτό γιατί το θέμα είναι ακόμα υπο διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και έτσι ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε οτι ακόμα κι αν δεν τα βρούν, τότε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένες ώρες, μόνο για την διευκόλυνση των απεργών θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ
Οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ ανακοίνωσαν στάσεις από την αρχή της βάρδιας ως τις 08:00 και από 20:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 μέχρι τις 16:00

Στην απεργία μετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι

Με 24ωρη απεργία – απο τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης- συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι δημοσιογράφοι της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. 

Πάντως, ανεστάλη η απεργία  που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι ωστόσο, στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό θα συμμετάσχουν στην σημερινή γενική απεργία. 

'Ενταση επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ήδη κάποια πλοία έστω και με λίγους επιβάτες κατάφεραν ν' αναχωρήσουν.

Σήμερα αποφασίζει για απεργία διαρκείας η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ η οποία συμμετέχει στην σημερινή απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου