Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Χρεώνουν διπλάσιες τιμές τον Έλληνα από τον τουρίστα

Μας χρέωσαν 50% ακριβότερα στην Κρήτη και 30% στην Κέρκυρα


Παρόλο που η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει με χασούρα 1,5 δις ευρώ για τους επιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων φαίνεται τελικά ότι δεν βάζουν μυαλό αφού χρεώνουν τον ντόπιο τουρισμό έως και 30% παραπάνω σε σχέση με τον ξένο.
Το ρεπορτάζ του Newsit όπως είχε αποκαλύψει πρώτο για αυτήν την κομπίνα συνεχίζει την έρευνα για τις τιμές στα ξενοδοχεία.
  
Κέρκυρα - 30% πάνω για τον Έλληνα

Στην Κέρκυρα εντοπίσαμε από το Aγγλικό site travelrepublic.com,ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Αχαραβής με τιμή 36,75 ευρώ το άτομο την βραδιά. Στην τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα. Συνολικά λοιπόν για δύο άτομα η βραδιά ανέρχεται στα 73,50 ευρώ μέσα στον Ιούλιο. 
Παράλληλα τηλεφωνήσαμε ως ενδιαφερόμενοι να κλείσουμε δωμάτιο τον ίδιο μήνα και μας χρέωσαν 100 ευρώ την βραδιά με πρωινό ! Όταν βέβαια ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου αν μπορούμε να κλείσουμε φθηνότερα μέσω 
internet εκείνος μας απάντησε ότι τηλεφωνικά γίνεται η καλύτερη τιμή και ότι μέσω διαδικτύου είναι πιο ακριβά.
  
Ακούστε τι μας είπε ο υπεύθυνος


  
Κρήτη - 50% πάνω για τον Έλληνα

Στην Κρήτη, στην περιοχή της Ελούντας, εντοπίσαμε από το ίδιο Αγγλικό site ξενοδοχείο πολυτελές 5 αστέρων με τιμή δίκλινου δωματίου 69,75 ευρώ το άτομο, δηλαδή 139,50 ευρώ την βραδιά για δύο άτομα τον Ιούλιο, όπως γράφει η ιστοσελίδα.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται πρωινό και βραδινό. Τηλεφωνώντας ως ενδιαφερόμενοι στο ίδιο ξενοδοχείο μας χρέωσαν 276 ευρώ το δίκλινο με θέα θάλασσα, 262 ευρώ με θέα κήπο και 244 ευρώ το φθηνότερο bungalow, δηλαδή 50% ακριβότερα για τον ίδιο μήνα.
  
Ακούστε τι μας είπε ο υπεύθυνος


 πηγη NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου