Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "επώδυνα τα μέτρα, αλλά..."

“Οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι ευχάριστες γιά...


κανέναν. Οι θυσίες είναι μεγάλες. Πέραν όμως της διεθνούς κρίσης, του χρέους και των ελλειμμάτων, δεν ξέραμε τις θύελλες που θα είχαμε μπροστά μας από τις αγορές"....

Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χθες. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε πως δεν μπορεί να παρατείνεται η λύση του εσαεί στο μέλλον υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές, ενώ γιά την ανεργία σημείωσε πως δεν μπορεί να καλύπτεται με προσλήψεις στο Δημόσιο.
Πάντως ο πρωθυπουργός άφησε και ένα παράθυρο ανοιχτό γιά ενίσχυση όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, εφ' όσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
Παράλληλα, επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι υπόσχεται να φύγουμε από το μνημόνιο, να φύγουμε από την επιτήρηση αλλά το λέει για να κρύψει ποιος μας έβαλε σε επιτήρηση, χωρίς ταυτόχρονα να έχει εναλλακτική πρόταση. “Από την επιτήρηση θα μας βγάλει μόνον η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού και αυτό είναι το καθήκον μας”, είπε ο κ. Παπανδρέου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο διέψευσαν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί “ανταρσίας” κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, λέγοντας πως “σε καμιά περίπτωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν θα πυροδοτήσει και πολιτική κρίση, σ' αυτή την κρίσιμη γιά τον τόπο περίοδο”.
Το Πολιτικό Συμβούλιο έκρινε, ομόφωνα, ότι θα πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτα η θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που εγγυώνται την βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και η διασφάλιση των συντάξεων και κατοχύρωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου