Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Α.ΠαπανδρέουΜε καθυστέρηση 2 ημερών λογω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό έγινε τελικά σήμερα

στις 9.30 στο Α' Νεκροταφείο μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Α. Παπανδρέου.

O πρωθυπουργός φτάνει στο Α Νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSITO πρωθυπουργός φτάνει στο Α Νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς όπως προηγούμενα χρόνια.


Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού Νίκος και Ανδρίκος, ο αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, υπουργοί , βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Κατσιφάρας, Νίκος Αθανασάκης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνα Μπέη και Γιάννης Μίχας.

Η κα Παπανδρέου φτάνει στο Α Νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSITΗ κα Παπανδρέου φτάνει στο Α Νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSIT


O γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και αδελφός του νυν πρωθυπουργού Νίκος, φτάνει κι εκείνος στο Α ΝεκροταφείοO γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και αδελφός του νυν πρωθυπουργού Νίκος, φτάνει κι εκείνος στο Α Νεκροταφείο


Ο πρωθυπουργός αφήνει ένα λουλούδι ΦΩΤΟ NEWSITΟ πρωθυπουργός αφήνει ένα λουλούδι ΦΩΤΟ NEWSIT


O Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ΦΩΤΟ NEWSITO Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ΦΩΤΟ NEWSIT


O πρωθυπουργός αποχωρεί από το Α νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSITO πρωθυπουργός αποχωρεί από το Α νεκροταφείο ΦΩΤΟ NEWSIT

 Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Παπανδρέου είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που λατρεύτηκε από τον ελληνικό λαό και αγάπησε αυτόν τον λαό. Στον τάφο του, είπε, γράφει "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Αυτό το συγκεκριμένο, τόνισε, αυτός ο ηγέτης το έκανε πράξη. Έκανε έναν λαό περήφανο που δεν γονάτισε στα ξένα συμφέροντα και δεν ενέδωσε σε ξένους εκβιασμούς. Αν ζούσε σήμερα, συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία.

    Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν ο ελληνικός λαός, από γενιά σε γενιά, θα θυμάται τον άνδρα εκείνο, τον πολιτικό, που άλλαξε την πορεία της χώρας και έβαλε στη ζωή, στην κοινωνία, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που ήταν στη γωνία απ’ αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα στην ίδια κατάσταση. Γι' αυτό με ενότητα, είπε, σήμερα προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από έναν τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο.

    Ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι ο Ανδρέας λείπει από όλους. "Πιστεύω ότι στον Γιώργο έλαχε το μεγαλύτερο φορτίο που σήκωσε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει", τόνισε ο κ. Λιάνης.

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου