Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τέλος χρόνου για 4 εκατομμύρια καρτοκινητά

Χωρίς... ταυτότητα παραμένουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια καρτοκινητά, σχεδόν έναν μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποχρεωτική ταυτοποίησή τους.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία, μέχρι και σήμερα ...ονοματεπώνυμο έχει αποκτήσει το 65% των καρτοκινητών, δηλαδή περίπου 7,8 εκατομμύρια. Το σύνολο των καρτοκινητών στη χώρα φτάνει αυτή τη στιγμή περίπου τα 12 εκατομμύρια, δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες η εκκαθάριση των μητρώων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διέγραψε περί το 1-1,5 εκατομμύριο καρτοκινητά.
 
Η Ενωση εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε προς την εκπνοή της προθεσμίας, η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου, όλο και περισσότεροι πελάτες θα προσέρχονται στις εταιρείες προκειμένου να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους, αφού βάσει του νόμου, από την 1η Αυγούστου όσα από αυτά δεν έχουν δηλωθεί, θα... σιγήσουν καθώς οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τις συγκεκριμένες συνδέσεις:
 
«Πολλοί θα χρειαστεί να το κάνουν την τελευταία στιγμή ή ακόμα και από τις διακοπές τους, ενώ θεωρούμε ότι θα υπάρξει και ένας αριθμός πελατών, οι οποίοι θα ταυτοποιήσουν τα καρτοκινητά τους μετά τη διακοπή τους από τις εταιρείες», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ Γιώργος Στεφανόπουλος.
 
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο και οι τρεις εταιρείες κινητής έχουν προσφύγει σε διαγωνισμούς και δώρα προκειμένου να δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους να ταυτοποιήσουν τα καρτοκινητά τους εγκαίρως, ενώ επιπλέον υπάρχουν μέχρι και... κινητά συνεργεία ταυτοποίησης.
 
Η διαδικασία ταυτοποίησης, πάντως, σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση, φαίνεται ότι έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα και στο σύνολο των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει Cosmote, Vodafone και Wind, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έφτασαν στο τέλος Μαρτίου στα 19,431 εκατ., μειωμένες κατά περίπου 1,328 εκατ. σε σχέση με το τέλος του 2009.
 
Η μείωση και στις τρεις εταιρείες προέρχεται κυρίως από τον κλάδο της καρτοκινητής, η οποία, πάντως, εξακολουθεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο σύνολο των συνδέσεων.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό και να φτάνει στο τέλος Μαρτίου στο 177,22%, καθώς πολλοί συνδρομητές διατηρούν περισσότερες της μίας συνδέσεις, ενώ ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου