Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ο Παπανδρέου "παίρνει πάνω του" ασφαλιστικό, εργασιακό - Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για να "κοπούν" οι διαρροές

Κρίσιμη εβδομάδα για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας
- Συνεχείς συνεδριάσεις για να πεισθούν οι βουλευτές

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά τη Δευτέρα για την κυβέρνηση καθώς η συζήτηση και η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου “απειλεί” τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Γ. Παπανδρέου έχει επιλέξει την τακτική των αλλεπάλληλων συσκέψεων όλων των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πείσει ο ίδιος τα στελέχη του, να στηρίξουν τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό. 

Τυχόν διαρροές θα πρέπει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές κάτι που, παρά τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, δεν το επιθυμεί, γνωρίζοντας οτι με το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, η αυτοδυναμία θεωρείται αδύνατη. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Παπανδρέου συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι -ανήμερα της πανεργατικής απεργίας- στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους, το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας θα ενημερώσουν το ανώτατο όργανο του κόμματος για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς. Υπο το φόβο μάλιστα νέων διαρροών στην ψήφιση του ασφαλιστικού, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδος να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου ο κ. Παπανδρεόυ να πείσει και να εξηγήσει για την αναγκαότητα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό. 

Εξάλλου, το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκριθούν οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γεγονός που δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση καθώς κάποια μέλη της πιθανώς να είναι υποψήφια στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου