Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ήθελαν νεκρό τον Χρυσοχοΐδη - Νεκρός ο Υπασπιστής του- Τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νεκρός ο Γιώργος Βασιλάκης 52 ετών πατέρας δύο παιδιών
- Χρυσοχοϊδης : 'Εχασα έναν πολύτιμο συνεργάτη
- Το δέμα στάλθηκε με κουριερ
- Τεράστια τα ερωτήματα για την ανικανότητα εντοπισμού της βόμβας – Διεθνής διασυρμός της χώρας




Ενα δέμα που πέρασε από πολλά χέρια και περιείχε μέσα του τον θάνατο, πέρασε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του πιο καλά φυλασσόμενου κτιρίου της χώρας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ενώ όλος ο 7ος όροφος ήταν γεμάτος κόσμο ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοϊδη εδώ δεκαετίες, άνοιξε το δέμα που είχε φτάσει στο όνομα του υπουργού.

Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική. Ο Γιώργος Βασιλάκης έπεσε νεκρός από χέρια όπως φαίνεται τρομοκρατών οι οποίοι κατάφεραν να τρυπώσουν στην καρδιά της "ασφάλειας" διασύροντας την χώρα και κάνοντας τους πολίτες να αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Ολα τα ξένα ΜΜΕ αναρωτιούνται πώς μπορεί κάποιος να καταφέρει να περάσει μια βόμβα μέσα στο κτίριο που έχει το γραφείο του ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο γραφείο που χτυπάει η καρδιά της ΕΥΠ!

Το τυφλό και αποτρόπαιο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα έχει σημάνει συναγερμό σε όλα τα δημόσια κτίρια, όλα τα υπουργεία και φυσικά την Βουλή, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα. Η εξέλιξη πάντως αυτή είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη για τη χώρα μας ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση και εποχή, με τον πολιτικό κόσμο να έχει παγώσει από το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα.

Το χρονικό 
Η έκρηξη σημειώθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 20:15.

Η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά δολοφονική βομβιστική επίθεση, έκανε τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να δηλώσουν απερίφραστα τις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωσή της πως διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από άτομα «που τρέφουν αισθήματα εκδίκησης και φθόνου προς όλη την κοινωνία.

Πως ήταν σίγουροι ότι το παγιδευμένο δέμα θα έφθανε στον στόχο τους χωρίς να εκραγεί στη διαδρομή του;» είναι το βασικό ερώτημά τους. Τα άλλα και πιο βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για όλους είναι πως έφθασε το εκρηκτικό δέμα στο «κατώφλι» τους αρμόδιου υπουργού ασφάλειας της χώρας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν το δολοφονικό «δώρο» με προορισμό τον ίδιο τον υπουργό, έφθασε στο κτίριο της Κατεχάκη με υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών ή ως ασυνόδευτο ταχυδρομικό δέμα, με πιθανότερο το δεύτερο ενδεχόμενο.

Όπως και να έχει το εκρηκτικό του περιεχόμενο δεν εντοπίστηκε από τα ειδικά μηχανήματα και έφθασε έως το γραφείο του υπασπιστή του υπουργού, ο οποίος τα άνοιγε, τα αξιολογούσε, τα κατέγραφε, και ενημέρωνε τον κ. Χρυσοχοίδη για τον αποστολέα και το περιεχόμενό τους. Σε αυτή την περίπτωση το εκρηκτικό πακέτο «παρέκαμψε» όλους τους υπόλοιπους ελέγχους ασφαλείας, της κεντρικής πύλης του υπουργείου, της εσωτερικής εισόδου του κτιρίου, της φύλαξης του ορόφου και έφθασε ένα βήμα από τον τελικό αποδέκτη της.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι το θέμα ήταν για τον ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι αδίστακτοι τρομοκράτες είχαν στόχο να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον υπουργό. Μάλιστα, το χτύπημα ήταν τυφλό, καθώς δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βγήκε για λίγο από το γραφείο και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Φανερά συγκλονισμένος, δήλωσε ότι οι άνανδροι θα συλληφθούν σύντομα και πως συνεχιστεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήδη όπως ήταν φυσικό παίρνουν όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σε όλες τις εισόδους του υπουργείου και λαμβάνουν καταθέσεις από όλες τις βάρδιες σκοπών της εισόδου και του κτιρίου, προκειμένου να αντλήσουν τυχόν πληροφορίες για τον τρόπο που έφθασε εκεί το δολοφονικό δέμα όπως και πιθανή ανθρώπινη παρουσία μεταφοράς του. Στην περίπτωση που το δέμα έφθασε ταχυδρομικά μέσω των ΕΛΤΑ, καλούνται να ερευνήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να εντοπίσουν οποιαδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για την πορεία των αστυνομικών ερευνών.



Προκαλεί ανατριχίλα το γεγονός ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο γραφείο του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, αλλά φανερά συγκλονισμένος.







Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με τη σειρά τους, επιχειρούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την συνδεσμολογία της βόμβας, το είδος της εκρηκτικής ύλης, όπως και να εξαντλήσουν την πιθανότητα εντοπισμού γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη «ενεργός» πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα και άλλων τρομοκρατικών επωνυμιών όπως της Λαϊκής Θέλησης και της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών, χωρίς να μπορούν προς το παρόν να εκτιμήσουν ποια από αυτές τις ονομασίες κρύβεται πίσω από αυτή τη δολοφονική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου