Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κίνδυνος από τα φαγητά των αεροπορικών εταιρειών!

Ότι θέλετε φαίνεται πως υπάρχουν στα catering των μεγάλων αεροπορικών εταιριών και δυστυχώς αυτά καταλήγουν στο στομάχι μας!


Κατσαρίδες, ποντικάκια, ζωύφια και άλλα έντομα ήταν τα σιχαμερά ευρήματα έρευνας της αμερικανικής ένωσης FDA (Food and Drug Administration), η οποία έλεγξε την ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στις πτήσεις μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.....
 
Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά το φαγητό στις πτήσεις δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, αφού σε πολλές περιπτώσεις έχει την ίδια γεύση με το πιάτο στο οποίο σερβίρεται.
 
Μέσω της ένωσης Freedom of Information Act, η εφημερίδα USA Today αποκάλυψε πρόσφατα μυστικά έγγραφα από τις επιθεωρήσεις που έγιναν σε εταιρείες που προμηθεύουν τρόφιμα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.
 
 
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αηδιαστικά, αφού από τις έρευνες προέκυψε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, το φαγητό σε αυτές τις εταιρείες, αποθηκευόταν σε ακατάλληλες θερμοκρασίες και χώρους, με προσωπικό που δεν τηρούσε τους κανόνες υγιεινής. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το γεύμα περιελάμβανε και διαφορα είδη ζωυφίων.
 
Το πιο σημαντικό όμως είναι το πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα, αφού οι 91 κουζίνες εταιριών catering, προμηθεύουν με πάνω από 100 εκατομμύρια γεύματα την ημέρα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Από αυτό το γεγονός μπορεί να αναλογιστεί κανείς σε τι κίνδυνο εκτίθεται η υγεία εκατομμυρίων επιβατών.
 
Παρόλα τα αποτελέσματα όμως, σύμφωνα με τον σύμβουλο δημόσιας υγείας, Roy Costa, η κατάσταση χειροτερεύει και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους σε καθημερινή βάση.
 
Οπότε, το ταπεράκι και σε αυτή την περίπτωση είναι η ασφαλέστερη επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου