Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Τσοχατζόπουλο για εξηγήσεις - Από το πρωί "τον ερευνά" το ΣΔΟΕ

Μετά τις εξηγήσεις στην Επιτροπή Διαφάνειας, το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις προς τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Δεν είναι μακριά το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη θύελλα που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα ότι τρεις μόλις ημέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που πενταπλασιάζει τη φορολόγηση ακινήτων σε off shore εταιρείες, μεταβίβασε το ακίνητο.

Στελέχη του κόμματος διαρρέουν πως δεν είναι μακριά μία ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα δηλώνουν ανήσυχοι για την εξέλιξη των πραγμάτων και τις πιθανές σχέσεις του πρώην υπουργού με τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt την όλη υπόθεση με το ακίνητο του κ. Τσοχατζόπουλου, τις αγοραπωλησίες και τις off shore έχει αρχίσει να τις ερευνά το πρώην ΣΔΟΕ.

Το ΠΑΣΟΚ το απόγευμα ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται η επιτροπή διαφάνειας του κόμματος με εντολή του γραμματέα, κ. Σωτήρη Ξυνίδη και την οποία αποτελούν ο ίδιος, ο κ. Ανωμερίτης και η Μαρία Αρσένη.

Οι τρεις αυτοί θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν τα δημοσιεύματα και δεν αποκλείεται ακόμα και να τον καλέσουν προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Η επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει από τον ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Ότι υπάρχει πλέον θέμα Τσοχατζόπουλου στο ΠΑΣΟΚ έγινε σαφές και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα και επεσήμανε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι κομματικό στέλεχος και άρα είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.

Με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος περνάει στην αντεπίθεση για το θέμα του νεοκλασσικού επι της Διον. Αρεοπαγίτου, οπου διαμένει κι ενω μέχρι πρότινος το ενοικίαζε απο off shore εταιρία πρόσφατα το αγόρασε.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου κάνει λόγο για "συκοφαντική επίθεση" και "νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησης" και προαναγγέλλει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Σημειώνει οτι τα δημοσιέυματα "επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου".

Προσθέτει οτι απέκτησε την κατοικία με "πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες" και οτι ζει με την οικογένεια του στον δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, "επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης" και υπενθυμίζει ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά είναι "κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές".

Τη δήλωση του κ Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν δημοσιεύματα δύο εφημερίδων - της "Καθημερινής" και της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"- σύμφωνα με τα οποία ο πρώην υπουργός Άμυνας, μόλις τρεις ημέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που πενταπλασιάζει τη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε off shore εταιρείες, μεταβίβασε το ακίνητο.

Πρόκειται για διατηρητέο τριώροφο νεοκλασσικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μία περιοχή με από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες στην Αθήνα, δηλαδή 7.000 ευρώ ανα τμ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κτίριο με 209 τμ. Κύρια κατοικία – με ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, αποθήκη, διάδρομο και χώρο υποδοχής -. Διαθέτει δώμα 202, 21 τμ και υπόγειο χώρο 209,69 τμ με οκτώ αποθήκες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν το 2007 υπήρξε δημοσίευμα που έλεγε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, είχε αγοράσει το σπίτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την αναφορά και είχε πει ότι το ενοικίαζε. Κάτοχος των τίτλων του σπιτιού φέρεται να είναι πάντως από το 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στην σύζυγό του κ. Τσοχατζόπουλου κ. Σταμάτη η off shore Νοbilis International LLD, που εδρέυει στις ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε αγοράσει το ακίνητο προς 136 εκ. δραχμές και πλήρωνε φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων το χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει σε διπλάσια τιμή, δηλαδή 300 εκ. Μόλις πριν δύο χρόνια βρέθηκε υπόλογος στην Εξεταστική για το Βατοπέδι. Επρόκειτο για άλλη off shore, την TORCASO Investments LTD που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν το 2007 πούλησε δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Η εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία από τη Β. Ελλάδα κ. Σαχπατζίδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ημέρα που ψηφιζόταν το φορολογικό νομοσχέδιο, η σύζυγος Τσοχατζόπουλου πήρε δάνειο 1.100.000 ευρώ και καταφέρνει να αγοράσει – ένα πανάκριβο ακίνητο -, που η εμπορική του αξία είναι πολλές φορές πολλαπλάσια σύμφωνα με ειδικούς στο χώρο των ακινήτων που μίλησαν στην Καθημερινή.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Τσοχατζόπουλος, ως ενοικιαστής, πρέπει να εξηγήσει πώς μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο σε ένα σπίτι που, σύμφωνα με τους μεσίτες, ενοικιάζεται τουλάχιστον με 5.000 ευρώ τον μήνα, ποσό μεγαλύτερο από τη βουλευτική του σύνταξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή εκτός πολιτικής και ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του να μείνει απέναντι από την Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

1 σχόλιο:

  1. ειναι πολυ αργα να πληρωσει για οσα εφαγε,το 1000000Ε που κοστισε μονο ο γαμος του στο Παρισι ο Ελληνικος λαος δεν θα το παρει πισω,ουτε οσα εφαγε απο την Κερκυρα ο Δρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή