Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Βατοπέδι: Παραπέμπονται 5! Οι 3 για απιστία σε βάρος του Δημοσίου - Οι άλλοι δυο για ηθική αυτουργία - Σε λίγο τα πορίσματα

 Παραπομπή Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού ζητούν στα πόρισματά τους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
- Επιφυλάσσονται για Ρουσόπουλο - Βουλγαράκη - Εν αναμονή του πορίσματος του ΠΑΣΟΚ
- Πληροφορίες λένε οτι θα ζητάει εκτός από την παραπομπή των 3 και την παραπομπή Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη για ηθική αυτουργία 


Τέσσερα πορίσματα από 4 κόμματα που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και από εκεί στο ειδικό δικαστήριο.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ προτείνουν την παραπομπή των κυρίων Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Μάλιστα επιφυλάσσονται για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, αν δηλαδή θα τους παραπέμψουν για ηθική αυτουργία, αλλά αυτό όπως τονίζεται θα το κάνουν όταν θα συγκλιθεί η Ολομέλεια.

Το ΠΑΣΟΚ, συμφωνα με πληροφορίες, ζητεί την παραπομπή τριών πρώην υπουργών της ΝΔ που έβαλαν την υπογραφή τους στις ανταλλαγές. Πρόκειται για τους κυρίους, Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα.

Θρίλερ παίζεται μέχρι τελευταία στιγμή για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη. Πληροφορίες λένε οτι πιθανότατα θα παραπεμφθούν για ηθική αυτουργία.

Η αντίδραση των πρώην υπουργών αναμένεται να είναι άμεση αφού έχουν αφήσει να διαφανεί οτι θα απαντήσουν με αγωγές αμφισβητώντας το κύρος και την αξιοπιστία των μελών που ζήτησαν την παραπομπή τους.

Επι της διαδικασίας, για να υπάρχει παραπομπή των πολιτικών προσώπων στο δικαστικό συμβούλιο απαιτούνται οι ψήφοι 151νος βουλευτών και η σχετική συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάντως, η ΝΔ που έχει αποχωρήσει από την επιτροπή κάνει λόγο για προαποφασισμένες πολιτικές διώξεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει προκύψει ζημία για το Δημόσιο με βάση τα πορίσματα των εκτιμητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου