Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Αποκαλύψεις: Τέλος το εφάπαξ για 600.000 υπαλλήλους

Μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ομολόγων. Τώρα η αποκάλυψη αυτή σοκάρει 600.000 υπαλλήλους.

Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αποκαλύψεις” που κυκλοφορεί το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο περίπου 600.000 υπάλληλοι θα χάσουν οριστικά το εφάπαξ. 

Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με πρόσχημα την χρεωκοπία του Ταμείου Πρόνοιας προωθείται σιγά σιγά η κατάργησή του. 

Μάλιστα, όπως ομολογεί η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας στην εφημερίδα, “θα παίρνουμε εφάπαξ από τον Άγιο Πέτρο. 

Η αμεσότητα του προβλήματος αντικατοπτρίζεται και στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί τρόπος να βρεθούν τα 1,2 δις για την πληρωμή των εφάπαξ 30 χιλιάδων υπαλλήλων έως τον Σεπτέμβρη.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι» προσανατολίζονται προς την «εσωτερική αναχρηματοδότηση» από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και άλλους δημόσιους φορείς που θα λάβουν ως εξασφάλιση ισόποσα ομόλογα του δημοσίου.

Οι φορείς και ιδιαίτερα η διοίκηση του ταμείου πρόνοιας απορρίπτουν τη πρόταση δανεισμού από τις τράπεζες καθώς αυτό θα σημάνει το τέλος του ταμείου. Όλες οι πλευρές θα συναντηθούν ξανά μετά από 10 ημέρες για να ληφθούν αποφάσεις καθώς το πρόβλημα εντείνετε όσο συγκεντρώνονται και νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Από την ΑΔΕΔΥ ζητούν για να λυθεί μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας του ταμείου να βρεθεί «φόρμουλα ώστε να πληρώνουν εισφορές στο ταμείο και οι συμβασιούχοι». Το ταμείο έχει περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται με τα χρόνια και αντικαθίστανται από συμβασιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου