Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καθηγητής Πανεπιστημίου-μέλος του ΛΑ.Ο.Σ ο “χάκερ” του ΥΠ.ΕΞ

Σε έναν καθηγητή πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί.



Ο 65χρονος είναι μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και είχε πολιτευτεί μάλιστα στη Β' Αθηνών.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ο 65χρονος είναι ο άνθρωπος που παραποίησε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αποδίδοντάς τη στην αναπληρώτρια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία ενημέρωνε για τις επαφές της υπουργού με Τούρκους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος αντιστάθηκε, απώθησε τους αστυνομικούς και προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία.

Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του καθηγητή, ο οποίος συνελήφθη για την επέμβαση στην διαδυκτιακή σελίδα της υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου.

Ο 65χρονος διαδυκτιακός "πειρατής" παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, νόθευσης εγγράφων μετά χρήσεως, συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, για έκθεση σε κίνδυνο διατάρραξης φιλικών σχέσεων του κράτους.

Οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν το δελτίο Τύπου αυτούσιο και παραποιημένο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους, χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Στην «ανακοίνωση» υπήρχαν δυσφημιστικές έως επικίνδυνες αναφορές για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο δράστης φαίνεται να την έστειλε μέσω e-mail και twitter, σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιείτο ψευδώς το όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου, ως χρήστη ηλεκτρονικού λογαριασμού, ο οποίος δεν της ανήκει, και από τον οποίο έγινε η αποστολή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ανακοίνωση» ενημέρωνε για υποτιθέμενες επαφές της υπουργού με Τούρκους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου