Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Φοροκαταιγίδα και στο βάθος ... αύξηση του Φ.Π.Α.

"Μαγειρεύουν" τον ΦΠΑ: από 11% στο 12 ή και στο 13%
- Στο τέλος του μήνα θα "κλειδώσουν" οι νέες αυξήσεις
- Νέα μέτρα που θα φτάσουν τα 9 δισ. ευρώ
- Αύξηση αντικειμενικών αξιών και έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις στα νέα μέτρα

Μόνο στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι επικρατεί... αισιοδοξία, καθώς η Κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει και το 2011 όμως θα τα καταφέρει με... είσπραξη νέων φόρων που φυσικά θα πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Όπως φαίνεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα, τα περισσότερα χρήματα θα μπουν στον κρατικό κορβανά από τρεις φόρους. Από την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11 στο 13% (αν και αυτό ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, η τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει να εκτιναχθεί στο 23%), από τη φορολόγηση των αυθαιρέτων και από το τέλος για τους ημιυπαίθριους. 

Από αυτούς τους τρεις φόρους η Κυβέρνηση ελπίζει να εισπράξει τα δύομισι από τα έξι δισεκατομμύρια. 

Άλλο ένα δισεκατομμύριο θα πληρώσουμε όλοι μας μέσω των τελών κυκλοφορίας, των τεκμηρίων και της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Μαζί με το φόρο πολυτελείας και την ειδική εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις το κράτος θα εξοικονομήσει άλλο ένα δισεκατομμύριο, και το ένα που... λείπει θα προέλθει από περικοπές δαπανών του κράτους.

Όλα αυτά βέβαια ενώ προκαλούν νέα αιμορραγία στις τσέπες όλων δεν είναι και ότι χειρότερο, αρκεί να αποφέρουν τα αναμενόμενα καθώς η Κυβέρνηση ήταν αισιόδοξη και τον περασμένο Μάιο και ύστερα ήρθε ο Ιούλιος και είδαμε ότι τα έσοδα δεν πήγαιναν καλά... 

1 σχόλιο:

  1. το πακετάκι με τα πενηντάρικα μ ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ. ποια είπαμε είναι η αρμόδια υπηρεσία; - φιλήσυχος πολίτης εν ενδεία...-

    ΑπάντησηΔιαγραφή