Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για το ΜΤΣ,ζητάει η ΑΝΕΑΕΔ

Έτοιμη να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί στη λύση του προβλήματος του ΜΤΣ,δηλώνει η ΑΝΕΑΕΔ. Το μόνο που ζητά σε επιστολή που έχει σταλεί προς το πρόεδρο του ΜΤΣ,είναι ενημέρωση:

" Απαιτείται η εκ μέρους του ΜΤΣ ουσιαστική και ειλικρινής ενημέρωση των μετόχων και μερισματούχων, αναφορικά με την όποια θετική ή αρνητική πορεία και προοπτική του Ταμείου,
καθώς και τις εξεταζόμενες κατά περίπτωση λύσεις. Θεωρούμε ότι αυτή η ενημέρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και υποχρέωσή σας σύμφωνα με το Άρθρο 10 του Συντάγματος της Ελλάδος, καθώς και του Άρθρου 4 του Ν. 2690/1999. Υποχρέωση την οποία φάνηκε να αρνείστε, παραπέμποντας τους μερισματούχους στην αναρμόδια ΕΑΑΣ για ενημέρωση σχετικά με την καταβολή του ΒΕΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 15/9/2010 στην επίσημη ιστοσελίδα του ΜΤΣ.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως, εντός των σχετικών χρονικών ορίων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, επί των παρακάτω:
¬ Ποια τα αίτια της σημερινής καταστάσεως του Ταμείου, καθόσον σε όλη τη διάρκεια της σχέσης μας με το Ταμείο είμαστε απολύτως συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μας προς αυτό.
¬ Ποιες οι λύσεις που εξετάζονται με σκοπό την ουσιαστική βιωσιμότητα του Ταμείου, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη καταβολή των Συνταγματικά κατοχυρωμένων μερισμάτων.
¬ Ποιοι οι λόγοι της υπέρμετρης καθυστέρησης (υπερημερίας) καταβολής του ΒΕΑ στους δικαιούχους που έχουν κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει εγκαίρως τις προβλεπόμενες αιτήσεις.
¬ Ποιο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής του ως άνω δικαιούμενου βοηθήματος.
Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι αναμένουμε λύσεις που εξασφαλίζουν την μακρόχρονη βιωσιμότητα του Ταμείου και όχι προσωρινές λύσεις οι οποίες απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα.
Θεωρούμε πως όταν θα χορηγηθούν τα ετεροχρονισμένα επιδόματα (ΒΕΑ), αυτά θα καταβληθούν «αυτούσια» και όπως προβλεπόταν τη στιγμή γεννήσεως της σχετικής απαιτήσεως, εφαρμόζοντας πλήρως τους ισχύοντες νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσετε άμεσα την επίσημη ιστοσελίδα του ΜΤΣ ώστε να υπάρχει απ’ ευθείας πληροφόρηση για όλα τα θέματα, όπως και την ημερομηνία καταβολής του τρέχοντος μερίσματος, που καθυστερεί για ακόμα μία φορά, παρ ότι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ ως ημερομηνία καταβολής η 5/10/2010.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να θέσουμε στη διάθεσή σας τις απόψεις και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την βιωσιμότητα των Μ.Τ. (http://www.aneaed.gr/?page_id=492), και να σας βεβαιώσουμε πως θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας σε όποιες θετικές διαρθρωτικές κινήσεις προβείτε, για την εξυγίανση του Ταμείου και την αποφυγή λήψης μέτρων μείωσης μερισμάτων των δικαιούχων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου