Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η “μαφία των ακινήτων”: Ανοίγουν και λογαριασμοί αστυνομικών

Θα αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών πέντε κρατικών υπαλλήλων, συνεργατών της συμμορίας. Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα σε 5 άτομα.


Σε εκατοντάδες e-mail με αναφορές για ύποπτες συνεννοήσεις με δικαστές που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της μαφίας των ακινήτων, στο «στρατηγείο» της οργάνωσης στο Ψυχικό, στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα.
 
Την ίδια ώρα με απόφαση των δικαστικών αρχών διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα εις βάρος του πολιτικού μηχανικού και τεσσάρων δικηγόρων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Παράλληλα ζητήθηκε η άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών για τρεις αστυνομικούς- υπηρετούν σε υπηρεσία του Ψυχικού-, για έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, αλλά και έναν άλλον της ΔΟΥ Κηφισιάς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν συνεργαστεί με τη συμμορία των πλειστηριασμών.
 
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εντοπίστηκαν στο ισόγειο του κτιρίου του Ψυχικού, από δικηγόρο ιδιώτη ο οποίος με σειρά νομικών ενεργειών του είχε κατορθώσει να εκδιώξει τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία προ διετίας είχαν υφαρπάξει με διάφορα τρικ το ακίνητο στο οποίο είχαν εγκατασταθεί.
 
Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι υπολογιστές που βρέθηκαν στη βίλα της οδού Βασιλέως Παύλου 19 διασυνδέονταν με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών σε γραφείο της οδού Σόλωνος, το οποίο εμφανιζόταν ως η έδρα της εικονικής εταιρείας με την επωνυμία Μarshall ΕΠΕ που φαίνεται να είχε ιδρύσει η «μαφία των ακινήτων». Σύμφωνα με μια αρχική εξέταση των ηλεκτρονικών στοιχείων, καταγράφονται σχόλια και παρεμβάσεις σε 5-6 πρωτοδίκες (εμφανίζονται με κωδικοποιημένα ονόματα ή τα αρχικά των ονομάτων τους) οι οποίοι χειρίζονταν υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων που ενδιέφεραν το κύκλωμα. Αξιωματούχοι που ασχολούνται με αυτή την έρευνα μιλούν για «νέα και ιδιαίτερα κρίσιμα στοιχεία που αφορούν ενδεχομένως διαφθορά δικαστικών λειτουργών».
 
Η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε στην έκδοση απόφασης για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε πέντε βασικά μέλη του κυκλώματος με βάση άλλες ποινικές εκκρεμότητές τους για υποθέσεις φοροδιαφυγής και άλλα αδικήματα. Οι δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση φοβήθηκαν ενδεχόμενη προσπάθεια διαφυγής των ατόμων αυτών στο εξωτερικό, όμως δεν θέλησαν η απαγόρευση εξόδου να διαταχθεί παράλληλα με την άσκηση ποινικών διώξεων για την τρέχουσα υπόθεση.
 
Και αυτό διότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σε μια περίπτωση άσκησης ποινικών διώξεων οι κατηγορούμενοι θα ενημερώνονταν για το περιεχόμενο της δικογραφίας. Αυτό το γεγονός δεν το επιθυμούν ακόμη οι Αρχές, θέλοντας να αιφνιδιάσουν πολλούς από τους εμπλεκομένους. Οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του υπουργείου Οικονομικών πιθανολογείται ότι παρείχαν κάλυψη σε διάφορες ενέργειες του κυκλώματος ή τους ενημέρωναν για έρευνες των Αρχών. Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ επόπτευε τους ελέγχους των ειδικών υπηρεσιών για τις εταιρείες-«μαϊμού» και φαίνεται να ειδοποιούσε το κύκλωμα. Ο έτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών υπηρετεί στη ΔΟΥ Κηφισιάς και φέρεται να υπέγραφε πλαστά μισθωτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου