Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

'Γκρεμίζεται'' το παλάτι στο Μπάκιγχαμ - Η Βασίλισσα ματαίωσε το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

Λονδίνο, μεσάνυχτα Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου 2010 και το επίσημο ρολόι των βασιλικών ανακτόρων σταματά να χτυπά. Πως να συνεχίσει όμως το δόλιο, όταν τίποτα δεν παραπέμπει σε Χριστούγεννα;


Τα φώτα του παλατιού είναι σβηστά, γαλοπούλα όχι με γέμιση, αλλά ούτε άδεια δεν κυκλοφορεί και η ησυχία είναι εκκωφαντική αφού η βασιλική μπάντα παίζει τα κάλαντα στους δρόμους για κανένα ''ψιλό''.


Ο πιστός υπηρέτης της βασίλισσας προς στιγμήν αναθαρρεί, σαν να άκουσε υψηλούς προσκεκλημένους να καταφθάνουν. Ευτυχώς που δεν γνωρίζει ελληνικά ο δύσμοιρος, για να κατανοήσει  τις βωμολοχίες όσων μάταια ''ψωνίστηκαν'' στη 
Bond street.
Τα καλοριφέρ βέβαια ο διαχειριστής τα βράδυα τα κλείνει, μα ευτυχώς η γηραιά βασίλισσα ζεσταίνεται κουλουριασμένη στη δερμάτινη θερμαινόμενη πολυθρόνα της.Τα μάτια της υγραίνονται βλέποντας στο video στιγμιότυπα από  ρεβεγιόν προ της ύφεσης.Το κεφάλι της γέρνει,λίγο από τη νύστα,λίγο από το βάρος του στέμματος.

Τα δάκρυά της έχουν ποτίσει και το,φθηνό,χαρτί της ανακοίνωσης που αναγκάστηκε να εκδώσει για να δικαιολογήσει την ματαίωση της χριστουγεννιάτικης δεξίωσης :
"Η βασίλισσα συνειδητοποιεί στο έπακρο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα".
Η εφημερίδα Sun στο χριστουγεννιάτικο πρωτοσέλιδο της  γράφει ότι το χριστουγεννιάτικο πάρτι ακυρώθηκε γιατί θα κόστιζε 50.000 στερλίνες και οι 1.200 προσκεκλημένοι ''πνίγουν'' τον πόνο τους πίνοντας μπύρες σε συνοικιακές παμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου