Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

«Πολιτικές σκοπιμότητες» καταγγέλλουν Μπασιάκος-Κοντός

Οι δυο πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης αρνούνται κάθε ποινική ευθύνη στα γραπτά υπομνήματα που κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Στο 26σελιδο υπόμνημά του, ο Αλέξανδρος Κοντός κάνει λόγο «για ανοίκεια επίθεση εις βάρος του, η οποία στερείται οιασδήποτε νόμιμης βάσης». «Μεθοδευμένα και ήδη επί μακρόν, επιχειρείται και δρομολογείται η διαμόρφωση στην κοινή γνώμη, της πεποίθησης ότι ενέχομαι δήθεν στο χαρακτηριζόμενο, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και μόνο, ως σκάνδαλο της υπόθεσης της Ι. Μονής Βατοπεδίου»,τονίζει ο κ Κοντός.

«Αρνούμαι στο σύνολο τους ως παντελώς αβάσιμες, όλες τις εις βάρος μου αιτιάσεις», σημειώνει ο κ. Κοντός και τονίζει ότι κανένα υπηρεσιακό έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του, καμία γνωμοδότηση δεν αποδέχθηκε σχετική με ερευνώμενο θέμα και ουδέποτε παρότρυνε ή έπεισε ή καθ' οιανδήποτε τρόπο προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια έχουσα σχέση με την υπό κρίση υπόθεση.

Επίσης, σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί ζημιά του δημοσίου, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι ζητήθηκε δεύτερη πραγματογνωμοσύνη. «Το γεγονός ότι η Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποτελεί ΝΠΔΔ, συνεπώς οι όποιες ανταλλαγές πραγματοποιήθηκαν από το Δημόσιο προς το Δημόσιο δεν στοιχειοθετούν αντικειμενικά βλάβη του Δημοσίου», τονίζει ο κ. Κοντός, ενώ σε άλλο σημείο του υπομνήματος του υπογραμμίζει: «Είναι προφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετούνται στο πρόσωπο μου η αντικειμενική, αλλά κι η υποκειμενική υπόσταση των διερευνώμενων ποινικών αδικημάτων, καθόσον κανένα επιβαρυντικό στοιχείο δεν προέκυψε εις βάρος μου και από κανένα επίσης στοιχείο δεν προέκυψε γνώση ή ακόμη και υπόδειξη δική μου για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων». 

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος σε 3σέλιδο υπόμνημα του, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παραποιούνται ή αποκρύπτονται συνειδητά κρίσιμα στοιχεία και πορίσματα, με καιροσκοπικές στοχεύσεις και προειλημμένες αποφάσεις».

«Πρυτανεύουν όχι νομικά κριτήρια αξιολόγησης, ούτε καν πολιτικά, αλλά μόνο μικροκομματικά, μέσα στην γενικότερη απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. (...) Ποτέ κανείς δεν μου εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη ή ενδοιασμό για οτιδήποτε, πολύ περισσότερο για κάτι επιλήψιμο ή παράνομο, κάτι που φαίνεται και από το σύνολο των καταθέσεων», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπασιάκος.

«Δεν προκάλεσα σε οποιονδήποτε, τη λήψη καμιάς παράνομης απόφασης ούτε βέβαια προκάλεσα και μάλιστα με γνώση μου οποιαδήποτε ζημία στο δημόσιο, που πάντως δεν έχει διαπιστωθεί. Η σωστή δε εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων για ανταλλαγή ακινήτων ίσης αξίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, δεν άφηνε κανένα περιθώριο πρόκλησης ζημιάς στο δημόσιο, αφού απαιτούσε ισοσκέλιση αξίας βάσει εκτιμήσεων του ΣΟΕ», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου