Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Μπιρμπίλη: Δεν πουλάμε μονάδες της ΔΕΗ - Ολα τ' άλλα τα συζητάμε

Για ακόμα μια φορά η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με την συμμετοχή και των κυρίων Παμπούκη, Παπακωνσταντίνου και Αθανασάκη ξεκαθαρίστηκε η ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως το 2020 και η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Για το θέμα της ΔΕΗ η κα Μπιρμπίλη ξεκαθάρισε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, όμως πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Είπε επίσης οτι η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση έως το τέλος του χρόνου για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι οτι η κα Μπιρμπίλη δήλωσε οτι ούτε στο Μνημόνιο, ούτε στην τωρινή έκθεση των ελεγκτών δεν γίνεται λόγος για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν την εξής μετάφραση. Για την Κυβέρνηση η πώληση θα είναι η έσχατη λύση και αυτό μόνο εάν αποτύχουν μια σειρά από άλλα μέτρα που θέλει να δρομολογήσει όπως η παραχώρηση εκμετάλλευσης δημόσιων λιγνιτωρυχείων μετά από διαγωνισμούς και η αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ, με παράλληλες κοινές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας μεταξύ ιδιωτών και ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία πιέζει για άμεση πώληση των μονάδων παραγωγής σε ποσοστό 40%.

Οι εργαζόμενοι πάντως παραμένουν με τους διακόπτες... παραπόδα, απειλώντας να τους κατεβάσουν στην περίπτωση που η Κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου