Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Υποχρεωτικό λουκέτο σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι γονείς που δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να εγγράψουν τα παιδιά τους 
Βραχνάς στον οικογενειακό προϋπολογισμό το κόστος των ιδιωτικών που φθάνει και τα 550 ευρώ.
30% η μείωση προσωπικού στους δήμους λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ


Τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την μείωση του προσωπικού στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ώρα που τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση στρεφόμενα στους δημόσιους δημοτικούς σταθμούς, η απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα φέρνει τα πάνω κάτω.

Ήδη σε πολλούς δήμους οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κλείσει τις θέσεις για τη νέα χρονιά και πολλές οικογένειες έχουν μείνει εκτός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι το παράδειγμα του Δήμου Βύρωνα. 

Το Newsit επικοινώνησε με το δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Από τους 9 παιδαγωγούς που ζητήσαμε  εγκρίθηκαν  μόνο οι 6 με αποτέλεσμα να μειωθούν τα παιδιά που μπορούμε να φιλοξενήσουμε κατά 25. Έχουν μείνει εκτός 61 βρέφη και 31 νήπια. 
Υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών όπου ο ένας από τους δύο γονείς είναι άνεργος είτε προσπαθεί να βρεί πρώτα λύση για το παιδί του. Υπάρχει έτοιμος βρεφικός σταθμός στον δήμο μας ο οποίος παραμένει κλειστός γιατί δεν υπάρχουν τα 6 άτομα προσωπικό που απαιτούνται για την λειτουργία του."

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση πολλοί γονείς θα υποχρεωθούν να στραφούν στους ιδιωτικούς σταθμούς το κόστος των οποίων φθάνει και τα 500 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο σε δύσκολη θέση θα βρεθούν όσοι δεν έχουν να διαθέσουν το σημαντικό αυτό ποσό.

Σϋμφωνα με τον ταμεία της ΠΟΕ ΟΤΑ Θωμά Καραγιάννη η μείωση του  προσωπικού των δήμων εξαιτίας της απομάκρυνσης συμβασιούχων αλλά και αιφνιδιαστικής παραίτησης πολλών μονίμων που φοβήθηκαν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό έχει φέρει τους δήμους στο σημείο να λειτουργούν με 30% λιγότερο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου