Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μετατάξεις, αλλαγές σε μισθούς και απολύσεις φέρνουν οι συγχωνεύσεις Δημόσιων οργανισμών

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Διυπουργικής υπό τον Θ. Πάγκαλο
- 20 Οργανισμοί θα συγχωνευτούν-Πολλοί θα καταργηθούν
- Απολύονται με αποζημίωση οι συμβασιούχοι
- Μισθό με βάση το νέο οργανισμό που υπηρετούν θα παίρνουν όσοι μεταταχθούν

Η συγχώνευση ή κατάργηση ακόμη 20 οργανισμών, με στόχο την περιστολή των δαπανών, συζητείται σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

 
Απών από τη σύσκεψη είναι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς έχει την τελική συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.
 
Συνολικά 20 οργανισμοί -με πολυπληθές προσωπικό- περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις, ενώ μαζί τους έρχονται μειώσεις μισθών και απολύσεις υπαλλήλων. 

Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται: 
  • Ο ΟΑΕΔ με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, την Εργατική Εστία και το Παρατηρητήριο Απασχόλησης
  • Τραμ, Μετρό και Ηλεκτρικός καθώς και τα αστικά λεωφορεία, Τρόλεϊ, ΚΤΕΛ Αττικής. Οι δυο οργανισμοί που θα προκύψουν θα υπάγονται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών
  • Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ)
  • Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με τη Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νέος Οργανισμός θα περιλαμβάνει την Κοινωνία της Πληροφορίας, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.
Όσοι υπάλληλοι πάρουν μετάταξη στους Οργανισμούς που θα δημιουργηθούν, θα πληρώνονται με τα μισθολόγια που ισχύουν σε αυτούς. 

Όσον αφορά στους συμβασιούχους των Οργανισμών που πρόκειται να καταργηθούν, η σύμβασή τους θα διακοπεί, αλλά θα τους καταβληθεί αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου