Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο διευθυντής της BP κατέστρεψε τον Κόλπο και πήγε για ιστιοπλοΐα

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξακολουθεί να επικρίνει την πετρελαϊκή εταιρία ΒΡ, καθώς η είδηση ότι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Τόνι Χάιγουαρντ συμμετείχε σε αγώνα ιστιοπλοϊας, επέφερε άλλο ένα πλήγμα στη δημόσια εικόνα της.

Οι εικόνες από την παρουσία του Τόνι Χάιγουαρντ σε αγώνα ιστιοπλοϊκών στη Βρετανία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού, όπου χιλιάδες άνθρωποι δοκιμάζονται από την πετρελαιοκηλίδα που έχει προκαλέσει η ΒΡ.

"Για να επικαλεσθώ τον Τόνι Χάιγουαρντ, ζει τη ζωή του, όπως θα έλεγε", δήλωσε ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνιουελ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, αναφερόμενος σε δήλωση που είχε κάνει ο Χάιγουαρντ, ο οποίος είπε πως θα ήθελε να ζήσει τη ζωή τους ύστερα από εβδομάδες που τις έχει αφιερώσει στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν προσβλητικές για τους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στην πλωτή εξέδρα Deepwater Horizon και τους χιλιάδες ανθρώπους που πλήττονται λόγω της ρύπανσης στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού.

"Και νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Τόνι Χάιγουαρντ δεν θα έχει την ευκαιρία μίας δεύτερης καριέρας στις δημόσιες σχέσεις. Έχει εμπλακεί σε μία αλυσίδα από γκάφες και λάθη στις δημόσιες σχέσεις", δήλωσε ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου. "Όμως πέρα από αυτή τη φωτογραφία. Υπάρχει ένα θέμα που πραγματικά προκαλεί αίσθηση. Είναι ξεκάθαρα ένα λάθος δημοσίων σχέσεων, αλλά έχει κάνει πολλά τέτοια λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι : έχουμε σταματήσει τη διαρροή; Ελέγχουμε το πετρέλαιο που διαρρέει; Αντιμετωπίζουμε τη ρύπανση; Ανταποκρινόμαστε στις αιτήσεις για αποζημιώσεις; Αυτά είναι σημαντικά", πρόσθεσε ο Ραμ Εμάνιουελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, εξάλλου, στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα, κάλεσε τους ρεπουμπλικανούς να υπερψηφίσουν νομοσχέδιο με το οποίο θα αρθεί το ανώτατο ποσό χρημάτων που θα πρέπει να πληρώνουν οι πετρελαϊκές εταιρίες ΒΡ σε εκείνους που υφίστανται οι κονομικές απώλειες εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας.

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν ταχύταταΟ ανεξάρτητος διαχειριστής του ταμείου των 20 δις δολαρίων που θα συστήσει η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία BP για την αποζημίωση των θυμάτων από την πετρελαιοκηλίδα δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει πως κάθε νόμιμη αίτηση αποζημίωσης θα καταβληθεί ταχύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου