Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

“Τρομοκρατούν” την Ευρώπη οι αμερικάνοι - "Στόχοι" ιστορικά μνημεία σε Παρίσι και Βερολίνο

Τι κρύβεται πίσω από τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών;
- Ποιοί είναι όλοι οι στόχοι των πιθανών τρομοκρατών
- Πλήγμα η κίνηση αυτή για τον τουρισμό
- Για δεύτερη μέρα το CNN "στοχοποιεί" την Ακρόπολη!

Η τρομολαγνεία επιστρέφει και μάλιστα έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ξαφνικά οι ΗΠΑ τόσο μέσω των ΜΜΕ όσο και μέσω των μυστικών υπηρεσιών, άρχισαν να σκορπούν τον τρόμο στην Γηραιά 'Ηπειρο "στοχοποιώντας", ιστορικά μνημεία και κατ' επέκτασιν αξιοθέατα που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.


Την στοχοποίηση την αποδίδουν φυσικά σε πακιστανό τρομοκράτη αλλά το ερώτημα είναι γιατί τώρα και γιατί να λαμβάνεται τόσο σοβαρά υπόψιν ένας κατάλογος ενός γερμανο-πακιστανού...
Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News.
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν «γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».
 
Το Fox News προσθέτει πως η αυτή η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από ανώτερα στελέχη δυτικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Στον κατάλογο αυτό, σύμφωνα με το δίκτυο, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.
 
«Αξιωματούχος τόνισε επίσης πως έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια», τονίζει το Fox News.
 
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για τους υπηκόους τους στην Ευρώπη για «πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις», καλώντας τους να είναι προσεκτικοί στα δημόσια σημεία, έπειτα από τη δημοσίευση των πληροφοριών για αποτραπείσες επιθέσεις. Το ίδιο έκανε και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυξάνοντας το επίπεδο επικινδυνότητας για τρομοκρατική επίθεση στο «υψηλό».

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ότι το επίπεδο συναγερμού της χώρας δεν έχει επηρεαστεί από τις αναφορές των ΗΠΑ για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο. Εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στη Γερμανία. «Λάβαμε όλες οι ενδείξεις για τις απειλές στην ασφάλεια πολύ σοβαρά υπόψη μας και ενεργήσαμε με την απαραίτητη προσοχή», πρόσθεσε.

Η Γαλλία από την πλευρά της εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος για υπερβολική ανησυχία. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό, αποκάλυψε ότι υπάρχουν συγκλίνουσες αναλύσεις για το αυξημένο επίπεδο απειλής στην Ευρώπη σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για πιθανό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Όσον αφορά στη Γαλλία, «οι αμερικανικές συστάσεις βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις συστάσεις που κάνουμε στο έδαφός μας, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από το επίπεδο συναγερμού Vigipirate που βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο», τόνισε ο Βαλερό.

Το σχέδιο Vigipirate παραμένει στο κόκκινο επίπεδο, το τελευταίο στάδιο πριν από το προφυρό, το οποίο ισχύει στην περίπτωση άμεσου κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης. Εξάλλου, ο υφυπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ερβέ Νοβελί δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για υπερβολική ανησυχία. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή μείωση της τουριστικής κίνησης», πρόσθεσε.

Για τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη ή συγκεκριμένος στόχος, ωστόσο ο κίνδυνος επιθέσεων παραμένει υψηλός. «Ο τρομοκρατικός κίνδυνος δεν υποτιμήθηκε ποτέ. Παραμένει υψηλός και οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Μαρόνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.
 
Μάλιστα χθες το διεθνές αμερικανικό δίκτυο CNN είχε τοποθετήσει στο κεντρικό του θέμα φωτογραφία από τον Παρθενώνα. Όμως μέσα στο κείμενο του προειδοποιούσε για τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι και Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου