Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Υπεγράφη μνημόνιο ενίσχυσης επενδύσεων Ελλάδας- Κίνας

Το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία.

Σε νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, στοχεύει το μνημόνιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που υπέγραψαν σήμερα, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Chen De Ning. 

Το μνημόνιο στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να φέρει νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. 

Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν τη διμερή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επενδυτική νομοθεσία, πολιτική και επενδυτικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά επενδυτές από τις δύο χώρες. Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουν ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με κινεζικές επιχειρήσεις στην Κίνα και κινεζικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 

Για την επίτευξη των στόχων θα συνεργάζονται εθνικοί και τοπικοί φορείς, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, επισκέψεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, επενδυτικές και εμπορικές συναντήσεις και εκθέσεις, θα ενθαρρυνθεί η χρήση του διαδικτύου και άλλων καταλλήλων μέσων επικοινωνίας. Κατά την πενταετή διάρκεια του μνημονίου, οι δύο πλευρές θα συναντώνται τακτικά για να αποτιμούν και να προωθούν δράσεις ενθάρρυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου