Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η παρουσίαση του Συνδυασμού "Πολιτών Εξουσία"

"  Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν   Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α  "

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ 
Μια ομάδα Κερκυραίων, που αποτελείται κυρίως από τη νεολαία του νησιού και στην συντριπτική πλειοψηφία της δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική, ανεξάρτητη από κόμματα, θα διεκδικήσει την ψήφο του Κερκυραίου ψηφοφόρου στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, με το όραμα να πάρει το μέλλον που της ανήκει στα χέρια της.
 Οι παλαιότερες γενεές πολιτικών, για δικά τους ατομικά συμφέροντα, έχουν υποθηκεύσει και υποδουλώσει το μέλλον των επομένων γενεών. 
Το όνομα του συνδυασμού είναι «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» και η ιδεολογία του είναι βασισμένη στα πρότυπα του πολιτεύματος των αρχαίων Αθηνών και της σύγχρονης Ελβετίας.
 Όλες τις αποφάσεις για το μέλλον του νησιού θα τις παίρνει ο Κερκυραίος Πολίτης με την ψήφο του σε δημοψηφίσματα. 
Έτσι η πλειοψηφία θα έχει το βασικό λόγο στις καίριες αποφάσεις που αφορούν το νησί μας, ενώ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν μόνον εκτελεστική εξουσία. 
Έτσι μόνον θεωρούμε ότι θα λυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. 
Η νομοθεσία που ψηφίστηκε με τον Καλλικράτη φέρνει πολλές καινοτομίες, που διευκολύνουν την καθιέρωση της Εξουσίας του Πολίτη, όπως για παράδειγμα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ηλεκτρονική κάρτα για τον κάθε πολίτη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δημοψηφίσματα μέσω του Διαδικτύου. 
Έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο και η αναγέννηση της Άμεσης Δημοκρατίας με τις αποφάσεις του λαού δια μέσου δημοψηφισμάτων, με τη νεολαία της Κέρκυρας σε μεγάλο αριθμό θέσεων των εκτελεστικών οργάνων, είναι απολύτως απαραίτητη για την εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου