Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πέταξε τη γάτα στα σκουπίδια και θα πληρώσει πρόστιμο 250 λίρες



Η εικόνα της και πιο συγκεκριμένα μια φωτογραφία που τη δείχνει να πετά στον κάδο των σκουπιδιών ένα μικρό γατάκι έκανε το γύρο του κόσμου. Και την έφερε αντιμέτωπη με την... κατακραυγή και τη Δικαιοσύνη.

Η Μέρι Μπέιλ απόρησε για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα. Αλλά ακόμη κι έτσι, δε γλίτωσε το πρόστιμο των 250 λιρών (284 ευρώ) που της επέβαλε βρετανικό δικαστήριο.
 

Η 45χρονη γυναίκα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να χαϊδεύει μια γατούλα και στη συνέχεια να την πιάνει από το λαιμό και να την πετάει σε κάδο απορριμμάτων. Η «Λόλα» έμεινε κλεισμένη στον κάδο 15 ώρες πριν τη σώσουν οι ιδιοκτήτες της Ντάριλ και Στέφανι Μαν, η οποίοι άκουσαν το νιαούρισμά της.

Η Μπέιλ, υπάλληλος τραπέζης, παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Κόβεντρι την ενοχή της στην κατηγορία της «πρόκλησης βλάβης σε ζώο». «Ηθελα να κάνω ένα αστείο», είπε θέλοντας να δικαιολογηθεί και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει «γιατί τόσος θόρυβος», «δεν είναι παρά ένα γατάκι», είπε.

Το βίντεο με την Μπέιλ έκανε το γύρο της Βρετανίας και όχι μόνο, μέσω του YouTube, προκαλώντας σοκ.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου Καρολάιν Γκούλμπορν δικαιολόγησε τη σχετικά μικρή ποινή που επιβλήθηκε στην Μπέιλ λέγοντας ότι το ζώο δεν τραυματίσθηκε και ότι η Μπέιλ υπέστη μεγάλη επίθεση από τον Τύπο. 

Θυμηθείτε το βίντεο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου