Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Αυξάνεται επικίνδυνα, η θερμοκρασία της γης...

SOS  από τον πλανήτη μας...

Η Γη ακολουθεί μια προδιαγραμμένη πορεία που οδηγεί σε μια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά ....4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ανάλυση των στόχων της παγκόσμιας κοινότητας.

Μια τέτοια άνοδος,  θα οδηγήσει  στην «κατάρρευση» των πάγων της Γροιλανδίας, στην εξαφάνιση πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας και θα φέρει εκτεταμένες πλημμύρες και εντονότερες ξηρασίες.

Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, 120 κράτη συμφώνησαν σε μια εθελοντική δράση,  για να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, ώστε η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη να μην ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Η Climate Interactive Scoreboard, κατέγραψε τις εκπομπές ρύπων παγκοσμίως και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, κατέληξε ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα έχει αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το 2100.

Η εν λόγω αύξηση είναι διπλάσια του στόχου των 2 βαθμών Κελσίου.

Μια άλλη ανάλυση που έγινε από κλιματολόγους του Ινστιτούτου Potsdam στη Γερμανία, έδειξε ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη θα ανέλθει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το τέλος του αιώνα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου τονίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα,  οι κυβερνήσεις παγκοσμίως να λάβουν μέτρα τα οποία θα συγκρατούσαν,  την αύξηση κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Κλιματική Αλλαγή (IPCC) στην έκθεση της το 2007, αναφέρει ότι αν η μέση θερμοκρασία αυξηθεί άνω των 2 βαθμών Κελσίου, τότε το 20%-30% όλων των ειδών θα εξαφανιστούν.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα υπάρχουν εντονότερες ξηρασίες και εκτεταμένες πλημμύρες, θα υπάρξει τεράστια κρίση στην παραγωγή τροφίμων και θα εξαφανιστούν τελείως οι πάγοι της Γροιλανδίας.

Ο πλανήτης αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, γι αυτό επιβάλλεται η υπογραφή μιας παγκόσμιας δεσμευτικής συμφωνίας, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου