Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καμπάνα στο "δεξί χέρι" του Καραμανλή - Του απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα

Η απόφαση αυτή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δείχνει το μέγεθος της απαξίωσης του πολιτικού κόσμου στη χώρα.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο άνθρωπος δηλαδή που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελούσε τον σκιώδη πρωθυπουργό από το 2004 έως το 2009 φθάνει σήμερα στο σημείο να του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και να του επιβάλλεται χρηματική εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ για να μην προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. 


Η απόφαση αυτή που αναδεικνύει περίτρανα την πλήρη απαξίωση του πολιτικού κόσμου της χώρας, πάρθηκε από την εφέτη ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Κάλου, στην οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μεγάρου Μαξίμου απολογείτο για περίπου 11 ολόκληρες ώρες. 

Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο.

Ο κ. Αγγέλου καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξή του με την παρούσα υπόθεση. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου στο οποίο προσήλθε με τους συνηγόρους του κ. Ζήση Κωνσταντίνου και κ. Ράνια Καραπλιάνη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σχετικά με την απόφαση για την επιβολή χρηματικής εγγύησης 400 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στον κ. Γιάννη Αγγέλου οι συνήγοροι υπερασπίσεως του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Ζήσης Κωνσταντίνου και Ράνια Καραπλιάνη δήλωσαν:

"Επρόκειτο για μια απολογία, επί μιας κατηγορίας, κατά τη γνώμη μας, νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμης και αναπόδεικτης. Η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο, αποδίδοντάς του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε μία πράξη που δεν έχει καν κριθεί. 

Η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων και μάλιστα τόσο δυσβάστακτων, αγνόησε την προσωπικότητα και την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου, δεν συνεκτίμησε ανάλογες περιπτώσεις, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και ουσιαστικώς οδηγεί στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση. 

Ο Γ.Αγγέλου είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, να επικρατήσει η λογική και να αποδοθεί το δίκαιο, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή/ και απειλή δημοσιότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου