Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Διαβάστε, πως να αποκτήσετε δωρεάν οικοδομήσιμο οικόπεδο...

Μόνο,  σε όσους αγαπούν την φύση και θέλουν να ζήσουν για πάντα στην  επαρχία...

Σε μια πρωτόγνωρη προσφορά,  για τα δεδομένα της εποχής μας,   που περικλύει όμως μέσα της,  ένα μεγάλο μπράβο στους οικολόγους , φυσιολάτρες εμπνευστές  της.
Δύο αδέλφια από τον ακριτικό Πωγωνίσκο (85 χλμ. ΒΔ της πόλης των  Ιωαννίνων), με στόχο να μην ερημώσει το χωριό τους, αφού σε αυτό μένουν πλέον ελάχιστοι κάτοικοι, αποφάσισαν να δωρίσουν τα οικόπεδα ιδιοκτησίας τους, σε φυσιολάτρες  ΄Ελληνες πολίτες, οι οποίοι θα πάρουν την μεγάλη απόφαση να ζήσουν μόνιμα στο χωρίο τους !

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Προσφέρουν λοιπόν δωρεάν οικόπεδα,  εντός του οικισμού Πωγωνίσκος,  σε όσους επιθυμούν να φτιάξουν σπίτι και να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί. 

Η συγκυρία της οικονομικής ύφεσης,  δεν μπορεί και δεν πρέπει,  να αναστείλει την προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής αυτής,  με τον αγροτουρισμό και συναφή προγράμματα, που έχουν εξαγγελθεί, διότι το κόστος για αυτόν τον σκοπό είναι το ελάχιστο, συγκρινόμενο με το θετικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Το μεγάλο όφελος είναι η μοναδική ευκαιρία να αποτραπεί η καταστροφή και ερήμωση του τόπου, πριν τελείως και εξ ανάγκης, εγκαταλειφθεί, όχι μόνο από τους κατοίκους, αλλά και από τους καταγόμενους, που ήθελαν να επιστρέψουν στη γενέθλια γη. 

Το ΝΕWSIT  επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της προσφοράς,   κ. Πύρρο Νικολόπουλο, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά,  ότι η κίνηση του αυτή, προέρχεται από την αγάπη του,  για το χωρίο του και την φύση και πρόσθεσε ότι από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του αυτή , μέχρι στιγμής έχουν  επικοινωνήσει  μαζί του,  πάνω από 100  ενδιαφερόμενοι και έχει έρθει σε δύσκολη θέση, αφού τα οικόπεδα είναι πολύ λιγότερα!

Ελπίζει, δε πως,  και άλλοι συγχωριανοί θα ακολουθήσουν και θα συνδράμουν στην προσπάθεια  του αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου