Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Κρυφτό των απεργών με τις αρχές - Θα αποφεύγουν να παραλαμβάνουν τα φύλλα πορείας - Με ρυθμούς χελώνας η διανομή τους

 Μαραθώνια η συνάντηση Ρέππα - απεργών στην Χαριλάου Τρικούπη στο παλιό κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ
- Εφτασαν σε όλες τις Νομαρχίες τα φύλλα πορείας - Μπάχαλο με την επίδοση - Παλιές οι λίστες
- Ανυποχώρητοι οι οδηγοί - Αυτόφωρο και άμεση σύλληψη για όσους δεν συμμορφωθούν με την επίταξη
- Τι προβλέπει ο νόμος για την επίταξη - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν πλέον οι απεργοί πρσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα να αποφύγουν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας μετά την επίταξη των οχημάτων τους από την κυβέρνηση.


Δεν χρειάζεται όμως να προσπαθήσουν και πολύ, αφού, σε πολλές νομαρχίες οι λίστες που έφτασαν δεν ήταν επικαιροποιημένες με αποτέλεσμα να περιμένουν τουλάχιστον 2 ώρες να σταλούν οι ενημερωμένες.

Την ίδια ώρα στο γραφείο του Δημήτρη Ρέππα στην Χαριλάου Τρικούπη γίνεται αυτή την ώρα η συνάντηση με τους απεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω αλλάζοντας τα αιτήματά τους. Δεν επιμένουν στην 5ετή μεταβατική περίοδο και ζητούν να ισχύσει από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και όχι από τις 30/06 όπως προβλέπεται.

Επίσης ζητούν οι συντάξεις τους να εξομοιωθούν με αυτές του πρώην ΤΕΒΕ. Σήμερα η σύνταξη που παίρνει ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είναι 680 ευρώ, ενώ συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ 1080.

Νωρίτερα επικράτησε κλίμα τρομοκρατίας από τους απεργούς εναντίον των δημοσιογράφων έξω από το υπυργείο Υποδομών. Λίγο πριν τις 12 επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφους. Τους πέταξαν μπουκάλια και χειροδίκησαν.

Το Newsit επικοινώνησε με το υπ. Υποδομών και όπως μας είπαν ήδη ο υπουργός κ. Ρέππας έχει προτείνει εδώ και ώρα πολλές διαφορετικές ώρες για ραντεβού αλλά ακόμα απάντηση από τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών δεν έχει λάβει.
'Αρχισε η διαδικασία της επίδοσης των φύλλων πορείας
'Ηδη τα φύλλα πορείας έχουν αποσταλεί από τις Νομαρχίες στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να εντοπιστούν οι απεργοί και να τους επιδοθούν. Πρώτα σε σειρά προτεραιότητας τα βυτιοφόρα.Οι απεργοί έχουν προθεσμία να παρουσιαστούν στην εργασία τους μέχρι το βράδυ.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ

Διαβάστε τι προβλέπει ο νόμος για την πολιτική επιστράτευση
'Ενταση το πρωί στο υπ. Υποδομών


Η κατάσταση και το πρωί ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Λίγο μετά τις 10 έγιναν επεισόδια όταν οδηγοί προσπάθησαν να μπούν στο υπουργείο. Κάποιοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.  

ΩΡΑ 10.22 Η στιγμή της έντασης ΦΩΤΟ NEWSITΩΡΑ 10.22 Η στιγμή της έντασης ΦΩΤΟ NEWSIT

Η ανακοίνωση για την επιστράτευση των απεργών

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών αυτοκινήτων φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εξουσιοδότηση Υπουργών και Νομαρχών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών τους καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω φορτηγών.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.

Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. 

Το παρασκήνιο της απόφασης της επιστράτευσης
Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια μετά το ναυάγιο του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά το αδιέξοδο αυτό υπέγραψε την απόφαση για επιστράτευση χθες το μεσημέρι, αλλά κράτησε την απόφασή του μήπως υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης από τους απεργούς.

Τελικά, αυτή η αλλαγή στάσης από τους απεργούς δεν ήρθε ποτέ και το απόγευμα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ανακοίνωση της επιστράτευσης των απεργών. Άλλωστε αυτή η κίνηση ήταν μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση δεχόταν έντονες πιέσεις από πολλούς κλάδους της αγοράς και του τουρισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου