Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Αγώνας δρόμου για τον ανεφοδιασμό της αγοράς - Τα πρώτα ρήγματα μεταξύ των απεργών - Που θα βρείτε βενζίνη

Ουρές ακόμα και με μπετόνια σε πολλές πόλεις της χώρας!
- Ταξιδιωτική οδηγία από την Βρετανία

Κάτω απο το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων γίνεται απο το πρωί ο ανεφοδιασμός των ιδιωτικών βυτιοφόρων απο τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενω βυτιοφόρα του στρατού έχουν ήδη βγεί στους δρόμους για τον ανεφοδιασμών κρίσιμων τομέων όμως νοσοκομείων, αεροδρομίων, πλοίων κλπ. Το πρωί 5 βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν τον σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ενώ άλλα 7 κατευθύνονται στα διυλιστήρια της Κορίνθου ωστε να ανεφοδιαστούν με αεροπορικά καύσιμα για να τα μεταφέρουν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.
Τα υπόλοιπα είναι σε επιφυλακή προκειμένου όποτε χρειαστεί να πάρουν σήμα απο το ΓΕΕΘΑ.
Στην προσπάθειά μας να σας ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στο σαφάρι της βενζίνης στείλτε μας πληροφορίες για πρατήρια με επάρκεια στο email : info@newsit.gr 
ΩΡΑ 13.45 Πρατήριο ΕΚΟ στο Καβούρι (Βουλιαγμένη) στη Λεωφόρο Αλκυονιδων 46 χωρίς πλαφόν. Πρατήριο Aegean ακριβώς απέναντι στον ίδιο δρόμο.

Πρατηριο ΕΚΟ στη Βάρη (Βλάχικα) στην Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου

ΩΡΑ 13.30 Πρατήριο της Aegean στη Βούλα επι της Ποσειδώνος (στο ρεύμα από βουλιαγμένη προς Γλυφάδα λίγο πριν την διασταύρωση με Λ. Βουλιαγμένης)

ΩΡΑ 13.15 Πρατήριο της Elin στα Άνω Ιλίσια επί της Γρηγορίου Αυξεντίου

ΩΡΑ 11.50 
Μόλις ανεφοδιάστηκε Silk Oil  στην Εθνική 'Αμυνα, χωρίς πλαφόν.

Αναγνώστης μας ενημέρωσε οτι  υπάρχει επάρκεια καυσίμων στην οδό Σολωμού 15-17 Περιστέρι, με όριο τα 30 ευρώ.

Πρατήριο ανοικτό υπάρχει επίσης στη συμβολή των οδών Παπανικολή και Ζ. Πηγής, στο Χαλάνδρι. 

Σύμφωνα με αναγνώστη, ανοικτό είναι και το πρατήριο της AVIN, επι της οδού Γούναρη 95 στην Α. Γλυφάδα όπου παρατηρείται μιρκή ουρά αυτοκινήτων

Ουρές 2 χιλιομέτρων σχηματίζονται στα δύο μοναδικά πρατήρια που έχουν επάρκεια στην εθνική Πατρών- Αθηνών, όπως μας ενημερώνει αναγνώστης του NewsIT.

Στην Αχαϊα, ελάχιστα είναι τα ανοικτά πρατήρια και οι οδηγοί αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ώρες μέχρι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους ενω στην Ηλεία μόνο ένα πρατήριο είναι ανοικτό.

Στην Κατερίνη ανοικτό είναι το πρατήριο επι της οδού Δημοτικού Σταδίου απέναντι απο το κολυμβητήριο. Η απλή αμόλυβδη στοιχίζει 1,459 και ισχύει πλαφόν 30 ευρώ.
Ενταση προκλήθηκε νωρίτερα στα διόδια της Ελευσίνας όταν απεργοί -που έχουν παρατάξει δεκάδες οχήματα κατα μήκος της Εθνικής- επιχείρησαν να σταματήσουν οδηγούς φορτηγών την ώρα που περνούσαν τα διόδια και οι αστυνομικές δυνάμες τους εμπόδισαν.

ΦΩΤΟ NEWSITΦΩΤΟ NEWSIT

Την ίδια ώρα παρουσιάστηκε το πρώτο ρήγμα μεταξύ των συνδικαλιστών με την παραίτηση του προεδρείου και της επιτροπής αγώνα της Ομοσπονδίας Βυτιοφορέων Μακεδονίας- Θράκης, προκειμένου τα μέλη τους να πράξουν κατα συνείδηση. 

Η αστυνομία συνεχίζει την επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να τα παραλάβουν και η αστυνομία αναγκάζεται να τα θυροκολλήσει. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ, ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. 

Εγκλωβισμένοι τουρίστες
Τεράστιο πρόβλημα είναι και ο «εγκλωβισμός» χιλιάδων τουριστών σε παραθαλάσσια θέρετρα, κυρίως της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θάσου. Κάποιοι αλλοδαποί μάλιστα που ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς δεν είχαν τα χρήματα για να παραμείνουν επιπλέον ημέρες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να τους φιλοξενούν. 

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής μέχρι χθες δεν υπήρχαν πλέον καύσιμα ούτε για τα λεωφορεία και τα ταξί, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μεταφορά αλλοδαπών επισκεπτών από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάλληλοι εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων αναζητούσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που εγκαταλείπουν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας οι τουρίστες μόλις αδειάσουν τα ρεζερβουάρ.

Ταξιδιωτική οδηγία

Την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, προειδοποιώντας τους Βρετανούς επισκέπτες ότι λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αναμένονται ελλείψεις σε καύσιμα.
Συστήνεται όσοι μετακινούνται με οχήματα να είναι σίγουροι ότι τα καύσιμα που έχουν επαρκούν για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Η οδηγία έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία.
Ποιά είναι τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τους απεργούς
Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης "να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών", άρνηση που "συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης και πλήττει το κοινωνικό σύνολο".

Ειδικοτερα, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών".


Στην αντεπίθεση οι απεργοί
Από τη Δευτέρα περνούν στην αντεπίθεση οι απεργοί, καθώς μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των νομικών συμβούλων και των δικηγόρων. Οι απεργοί λοιπόν από τη Δευτέρα θα καταθέσουν αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, για αναστολή και ανακοπή της απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση και επίταξη των οχημάτων και των υπηρεσιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου