Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας"

- Είχαν προειδοποιήσει οι τρομοκράτες- Εψαξαν και βρήκαν έναν εύκολο στόχο
- Τρομοκράτες που χτυπούν με μαφιόζικο τρόπο - Η επόμενη μέρα
- Κηδεύεται σήμερα στις 16.30 από τον ιερό ναό των Αγ. Αναργύρων Ηλιούπολης

Το είπαν και το έκαναν. Είχαν πει οτι το επόμενο θύμα θα ήταν δημοσιογράφος. Κι ενώ λαμβάνονταν μέτρα για τα προφανή οι τρομοράτες ξαναχτύπησαν χθες λίγα λεπτά πριν από τις πεντέμισι το πρωί.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο οποίος είναι πατέρας ενός δίχρονου αγοριού και περίμενε σε λίγους μήνες να γεννηθεί το δεύτερο παιδί του, είναι το δεύτερο θύμα των τρομοκρατών σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Είχε προηγηθεί, στις 24 Ιουνίου, η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε στο κεφάλι, τον θώρακα, την πλάτη, τους μηρούς και ο θάνατός του ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Η αστυνομία εκτιμά οτι είναι αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα, αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του.

Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. 
«Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Εχουν ισοπεδώσει τα πάντα» επισημαίνουν.

Οι ίδιες πηγές αρνούνται ότι οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογία. «Εχουν και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις τους τη βλέπει. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από παραιτημένους μικροαστούςτους οποίους κάποιος θα πρέπει να βγάλει από τον λήθαργο με βίαιο τρόπο. Μπροστά στην “επιτυχία” του αγώνα τους δεν εξαιρούν κανέναν. Οι στόχοι τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς της “17 Νοέμβρη”. Η κάθε εποχή έχει τη δική της τρομοκρατία» λένε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θυμίζουν οτι μόλις πριν από έναν μήνα υπήρξε ανάρτηση στο indymedia όπου κάτω από τις φωτογραφίες γνωστών τηλεοπτικών δημοσιογράφων υπήρχε η προτροπή «Σκοτώστε τους!». «Η λειτουργία του συγκεκριμένου site καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ποιος νοιάστηκε να αντιδράσει; Κανένας. Ούτε οι πανεπιστημιακοί ούτε κανένας από τους πνευματικούς ανθρώπους ή τους πολιτικούς.

Σήμερα, η γειτονιά, γεμάτη αστυνομικούς, βουβή, με τους περίοικους παγωμένους και την οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον άνθρωπό της που λίγες ώρες πριν εκτελέστηκε με 13 σφαίρες.

Μια ημέρα μετά την στυγερή δολοφονία του Σ. Γκιόλια και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη ΦΩΤΟ NEWSITΜια ημέρα μετά την στυγερή δολοφονία του Σ. Γκιόλια και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη ΦΩΤΟ NEWSIT

Τα δύο εννιάρια 
Η ανατροπή ήρθε χθες το μεσημέρι, όταν οι βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της δολοφονίας- πάνω από είκοσι- έδειξαν ότι τα όπλα που έκοψαν το νήμα της ζωής του 37χρονου δημοσιογράφου ήταν όπλα-σφραγίδες της Σέχτας Επαναστατών. 

Τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου ΦΩΤΟ NEWSITΤηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου ΦΩΤΟ NEWSIT


Το ένα από τα δύο εννιάρια πιστόλια είναι αυτό που οι τρομοκράτες έχουν χρησιμοποιήσει και σε όλες τις προηγούμενες επιθέσεις, ενώ το δεύτερο είναι εκείνο με το οποίο δολοφόνησαν πριν από 13 μήνες τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα. Δεκατρείς από τους κάλυκες που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη προέρχονταν από το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο αστυνομικός, άλλοι τρεις με το όπλο των προηγούμενων επιθέσεων, οι οποίοι ταυτίζονται και με κάλυκα που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πάνω στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαζί με την πρώτη τους προκήρυξη. 

Μετά την ανάληψη της έρευνας από την Αντιτρομοκρατική, οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες που πιθανώς έχουν καταγράψει κινήσεις των τρομοκρατών. Οι έρευνες επεκτείνονται και στην περιοχή του Αλίμου, από την οποία εκλάπη το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να μεταβούν στον τόπο της δολοφονίας, αλλά και στο σημείο που το εγκατέλειψαν. Αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από κάμερες στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης προκειμένου να εντοπίσουν τα μέσα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά τον εμπρησμό του κλεμμένου αυτοκινήτου. 

Το γεγονός επίσης ότι οι δράστες που μετείχαν στον επιχειρησιακό πυρήνα της επίθεσης είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα περιγραφές, δεν βοηθά ιδιαίτερα τις έρευνες αφού την ώρα της δολοφονίας δεν είχε ακόμα ξημερώσει. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν βοήθεια από τη σύζυγο του θύματος, όταν συνέλθει από το σοκ, ώστε με την κατάθεσή της να δώσει φως.

Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει σειρά ομοιοτήτων στις δύο τελευταίες αιματηρές επιθέσεις της «Σέχτας» σε Κάτω Πατήσια και Ηλιούπολη. Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν την ίδια ώρα και σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες ήταν τρεις, εκ των οποίων ο ένας έριξε μεγάλο αριθμό σφαιρών (12-15 βολίδες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου