Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Παζάρια για να λήξει η απεργία - Μια ολόκληρη χώρα κρέμεται από τα χείλη των ιδιοκτητών φορτηγών

Περίπατο έχει πάει η επίταξη - Κόλλησαν τα φύλλα πορείας στις Νομαρχίες
- Ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών : "Παύστε την επίταξη κι εμείς θα σταματήσουμε την απεργία"
- Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών στο ΠΕΡΟΚΕ - 'Εχει στεγνώσει η περιφέρεια από καύσιμα
- Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Ακυρώσεις στις κρατήσεις - Εγκλωβισμένοι τουρίστες 

Πρόταση να διακοπούν οι διαδικασίες επίταξης οχημάτων και υπηρεσιών, που ούτως ή άλλως προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, κάνει στην κυβέρνηση η ένωση ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών Μεταφορών.
Οπως δηλώνουν στο Newsit, αν συμβεί αυτό, τότε κι εκείνοι θα κάνουν πρόταση να σταματήσει η απεργία.


Η συνέλευση στο Θέταρο ΠΕΡΟΚΕ έχει αρχίσει εδώ και ώρα και αυτό που προσπαθούν οι συνδικαλιστές είναι να βρουν μια χρυσή τομή έτσι ώστε να παρουσιαστεί η συμφωνία που έχει επιτευχθεί στους συναδέφλους τους χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.


Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, Γιώργος Τσάμος, άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι ενδέχεται οι βυτιοφορείς να σταματήσουν την κινητοποίηση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάμος δήλωσε ότι ανάλογα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του κλάδου, οι βυτιοφορείς ενδέχεται να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συνεδρίαση για το μέλλον της απεργίας. Ενδεικτική είναι και η δήλωση που έκανε στο Mega, με την οποία ζήτησε από τους οδηγούς Ι.Χ. «να κάνουν λίγη υπομονή έως το μεσημέρι».




ΩΡΑ 11.50 ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ
ΩΡΑ 11.50 ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές οι πολίτες είναι σε απόγνωση και ψάχνουν εναγωνίως για λίγες σταγόνες βενζίνη.

Αλλοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να αδειάζουν από προϊόντα ενώ το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό είναι πλέον γεγονός.

Η επίταξη έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ελάχιστοι οδηγοί φορτηγών κλήθηκαν από χθες να βγούν στην αγορά και τώρα όλοι περιμένουν την γενική συνέλευση των ιδιοκτητών για να μάθουν πόσο θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο. Σημειώνεται οτι μόνο ελάχιστα βυτιοφόρα ΔΧ, έχουν βγεί για να ανεφοδιάσουν την αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει. Από την αστυνομία στην Αττική έχουν δοθεί περίπου 600 φύλλα πορείας, είτε προσωπικά, είτε θυροκολλήθηκαν.
 

Και χθες χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα ξενοδοχεία τους, καθώς ελλείψει καυσίμων τα περισσότερα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα.

Ασχημη είναι πλέον η κατάσταση στις κεντρικές αγορές, όπου καταγράφηκε αύξηση των τιμών, ενώ οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δεν ξαναπιάσουν το τιμόνι, τα προβλήματα θα διογκωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πιο δραματική είναι η εικόνα στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα νησιά. Η Κρήτη βλέπει την πληρότητά της τέτοια εποχή να φτάνει μόλις το 60 - 65% κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όπως λένε οι ξενοδόχοι, ενώ μόλις χθες ήταν που ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων μίλησε για πάγωμα 100.000 κρατήσεων την ημέρα!

Στα Χανιά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού κ. Ε. Κωτσός, η κατάσταση χθες ήταν αρκετά καλύτερη, όμως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί ακόμη.

Κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των λεγόμενων last minute booking, δηλαδή κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καταγράφονται στην Κέρκυρα, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης καυσίμων στην αγορά. Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού, το νησί έχει πληγεί από το φαινόμενο και ιδιαίτερα στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου καταγράφεται πτώση που φτάνει ως και το 90%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου