Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ξέχασαν στα ΚΤΕΛ φιάλες με αίμα για 10 μέρες! Αχρηστεύτηκε το αίμα και θα καταλήξει στα σκουπίδια!

Ένορκη Διοικητική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να βρουν ποιος είχε την ευθύνη!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έρχεται να δώσει ακόμα ένα δείγμα από το χάος που επικρατεί στο σύστημα υγείας! Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση, όταν εν έτει 2010 το αίμα που προορίζεται για να σώσει ζωές, μεταφέρεται με ΚΤΕΛ!

Μέσα σε όλο αυτό το χάος ήρθε και η... αφηρημάδα κάποιων να συμπληρώσει το παζλ της ντροπής! Αυτό συνέβη... Κάποιοι ξέχασαν να παραλάβουν ένα ολόκληρο ψυγειάκι με αίμα από το σταθμό των ΚΤΕΛ της Λάρισας!

Ενώ το αίμα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ψυγειάκι μόνο για λίγες ΩΡΕΣ, κάποιοι το άφησαν στα ΚΤΕΛ για 10 ολόκληρες ημέρες με αποτέλεσμα φυσικά να αχρηστευτεί!

Τα δοχεία με το αίμα έφτασαν στο σταθμό των ΚΤΕΛ Λάρισας, πιθανότατα από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Ωστόσο κανείς δε μπήκε στον κόπο να τα... αναζητήσει!

Ποιος ήταν υπεύθυνος για να τα παραλάβει; Άραγε το νοσοκομείο που έστειλε το πολύτιμο δέμα, ενημέρωσε έγκαιρα τους παραλήπτες να πάνε να το πάρουν; Σε όλα αυτά αλλά και σε δεκάδες άλλα ερωτήματα που γεννά αυτή η πρωτοφανής υπόθεση, αναμένεται να ρίξει φως η ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μιλώντας στο NewsIt  o διοικητής του νοσοκομείου Λάρισας κ.Κώστας Καραμπάτσας λέει οτι είναι αποφασιμένος να βρεί τους υπεύθυνους του απαράδεκτου περιστατικου. Aκούστε τον Διοικητή...


Το κέντρο αιμοδοσίας του νοσοκομείου πάντως, που ακόμα δεν ξέρει καν πόσο αίμα πήγε χαμένο από την τουλάχιστον απρόσεκτη αυτή μεταφορά, ανακοίνωσε ότι σίγουρα δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει σε ασθενείς για λόγους ασφαλείας. Με λίγα λόγια; Το πολύτιμο φορτίο του ψυγείου, πήγε χαμένο, την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας κάνουν καθημερινά έκκληση για αίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου