Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οδηγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! - Το μαρτύριο της σταγόνας στα πρατήρια - Μόνο σούπερ αμόλυβδη στο 1,839!

Ρέππας πρός ιδιοκτήτες φορτηγών: Συναισθανθείτε τις ευθύνες σας!
- Στερεύουν τα πρατήρια το ένα μετά το άλλο - Απειλούν να κλείσουν κι εκείνοι από την Τετάρτη 
- Καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Στερεύουν από καύσιμα και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ! 
- Στο 1,633 η ακριβότερη βενζίνη στην Κεφαλλονιά - Δείτε ενδεικτικές τιμές


Η αγορά έχει ήδη πάθει έμφραγμα, ενώ ανάλογο κομφούζιο επικρατεί και στους δρόμους!
"Είμαστε ακόμα στην αρχή", δηλώνει στο Newsit ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών.

Την ίδια ώρα, με κλείσιμο των πρατηρίων απειλούν και οι βενζινοπώλες. Αύριο θα αποφασίσουν εαν θα κλείσουν τα πρατήριά τους από την Τετάρτη. 
Ουρές για λίγη βενζίνη και στα Ιωάννινα ΦΩΤΟ EUROKINISSIΟυρές για λίγη βενζίνη και στα Ιωάννινα ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λεωφόρος Κηφισίας: Σούπερ αμόλυβδη 1,839!!!Λεωφόρος Κηφισίας: Σούπερ αμόλυβδη 1,839!!!

Η αναμονή στα πρατήρια περνάει τα 45 λεπτά!
Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους ενω πολλά πρατήρια ξέμειναν ήδη από καύσιμα.

Οσο γι' αυτά που δεν έχουν ξεμείνει από καύσιμα μέσα σε λίγες ώρες ως δια μαγείας έμειναν χωρίς απλή αμόλυβδη  παρά το γεγονός οτι  πολλά από αυτά τα πρατήρια ήταν κλειστά μέσα στο Σαββατοκύριακο!
  
Δεν έχει μείνει σταγόνα βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατηριο αλλά όπως λέει και στην πινακίδα μόνο πετρέλαιο ΦΩΤΟ NEWSITΔεν έχει μείνει σταγόνα βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατηριο αλλά όπως λέει και στην πινακίδα μόνο πετρέλαιο ΦΩΤΟ NEWSIT

Η πιο ακριβή βενζίνη

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών στην Κεφαλλονιά πωλείται η πιο ακριβή βενζίνη στο 1,633 το λίτρο η αμόλυβδη.

Στην Κρήτη η τιμή της βενζίνης φτάνει το 1,619 ευρώ το λίτρο ενώ στους περισσότερους νομούς η τιμή δεν πέφτει κάτω από το 1,55 ευρώ το λίτρο. 

Στην Αττική το πιο ακριβό πρατήριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών είναι στην Λεωφόρο Μαραθώνος και πωλεί την αμόλυβδη στο 1,576 ευρώ το λίτρο.
ΩΡΑ 09.00 Πρατήριο στην λεωφόρο Κηφισίας. Η απλά αμόλυβη έχει τελειώσει και η σούπερ έχει 1,835! ΦΩΤΟ NEWSIT ΩΡΑ 09.00 Πρατήριο στην λεωφόρο Κηφισίας. Η απλά αμόλυβη έχει τελειώσει και η σούπερ έχει 1,835! ΦΩΤΟ NEWSIT

Προβλήματα και στην κυκλοφορία
Τεράστια προβλήματα από το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, λόγω των φορτηγών -βυτιοφόρων , τα οποία απεργούν και είναι σταθμευμένα.
 Συγκεκριμένα, τα βυτιοφόρα έχουν σταθμεύσει στο ύψος της οδού Τατοΐου περίπου 50 στον αριθμό, στη δεξιά πλευρά του δρόμου προς Λαμία, γι αυτό και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς μέχρι τον κόμβο της οδού Λιοσίων.

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι αν δεν επιτραπεί η τροφοδοσία της αγοράς ούτε με τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, τότε τα πρατήρια θα "στεγνώσουν" από καύσιμα πριν από τα μέσα της εβδομάδας. (
Δείτε σχετικό βίντεο)
 
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.
 
Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τον υπουργό και απειλούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
 
Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.

Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει σήμερα το πρωί, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:
“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.
 
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.
 
Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.
 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου