Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διεγράφη από τη ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης

Η ανοιχτή διαφοροποίησή του από τα όσα είπε ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ

μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 έφερε τον ευρωβουλευτή εκτός κόμματος. Ο στενότατος, επι χρόνια, συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε: 

“Κρεμόμαστε από το μνημόνιο. Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου” είπε ο ευρωβουλευτής εκφράζοντας τη σαφή αντίθεσή του με τα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ άσκησε δριμιά κριτική και στην αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου του κόμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά 
“Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι να πούμε στον κόσμο με ρεαλισμό τι πραγματικά σημαίνει. [...] Και το ερώτημα είναι πως θα πορευτούμε σε αυτόν το δρόμο με δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο, ούτε όλοι οι μισθωτοί”.

 Το μεσημέρι, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, έγινε γνωστό ότι κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος ο κ. Σκυλακάκης. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος κ.Γ. Τραγάκη παρέπεμψε στην επιτροπή τον κ. Σκυλακάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ "γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος".

 Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να του ζητηθεί να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή παραδίδοντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο στον επόμενο επιλαχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009, Σταύρο Παπασταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου