Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τι οδήγησε στην πτώση το μοιραίο Απάτσι

Τελευταίο αντίο σήμερα στους 2 χειριστές
- Τριήμερο πένθος στον Στρατό
- Το ελικόπτερο είχε ελάχιστες ώρες πτήσης

Μόλις 125 ώρες πτήσεις είχε συμπληρώσει το μοιραίο ελικόπτερο Απάτσι που συνετρίβη μέσα στη βάση του στη Πάχη Μεγάρων.


Η χθεσινή του πτήση ήταν η πρώτη δοκιμαστική μετά από την επιθεώρηση των 125 ωρών κατά τη διάρκεια της οποίας όπως λένε από το ΓΕΣ δεν έγινε καμία τεχνική παρέμβαση αφού δεν υπήρχε και καμία παρατήρηση των πληρωμάτων που είχαν χρησιμοποιήσει το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit:


-Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ο έμπειρος ταγματάρχης χειριστής (1100 ώρες πτήσεις) ζήτησε άδεια για να κάνει τον ελιγμό περιστροφής ο οποίος προβλεπόταν στο σενάριο των δοκιμών. Πρόκειται για ελιγμό γύρω από τον άξονα του ελικοπτέρου ο οποίος προβλέπει "κράτημα" του κινητήρα και ταχεία κάθοδο προς αποφυγή εχθρικών πυρών.
-Οι χειριστές δεν ανέφεραν τίποτα για βλάβη ή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.
-Μόλις έκαναν τον ελιγμό το ελικόπτερο συνετρίβη περιστρεφόμενο από τα 3000 πόδια.
-Οι εμπειρογνώμονες στρέφουν την προσοχή τους στο ουραίο στροφίο του ελικοπτέρου το οποίο βρέθηκε σε μακρινή απόσταση από τα συντρίμμια κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι είχε αποκολληθεί πριν το ελικόπτερο συντρίβει .

Στις 2 το μεσημέρι, κηδεύτηκε ο αρχιλοχίας (ΑΣ) Κωνσταντίνος Γκιώκας στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά.

Στις 16.40 το απόγευμα, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Καλύβια Λαμίας. Στην τελετή θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου