Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Διεθνές κύκλωμα έφερνε την κοκαϊνη των επωνύμων!

Ισοβίτης έφερε με σκάφος 80 κιλά κοκαΐνη
- Βρέθηκε σε 15 μέτρα σκάφος που έφθασε από την Βενεζουέλα
- Το εμπόρευμα πήγε να παραλάβει 29χρονος με Mercentes 
- Η κοκαϊνη θα κατέληγε σε τρανταχτά ονόματα της χώρας

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Σύβοτα Λευκάδας. Η αστυνομία αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και βρήκε σε ιστιοφόρο σκάφος 15 μέτρων, 80 κιλά κοκαϊνης, που ήταν κρυμμένα στα έγκατα της πλώρης. Η αξία του εμπορεύματος αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ιστιοφόρο με το όνομα ''Ντόντο'', είχε πολωνική σημαία και κατά τη διάρκεια της εφόδου, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα, έναν 73χρονο Πολωνό, που όπως τους είπε έφερε το σκάφος με τα ναρκωτικά, από τη Βενεζουέλα. Ο 73χρονος είπε στους αστυνομικούς, ότι σαν αμοιβή θα έπαιρνε το ιστιοφόρο και επιπλέον 25.000€.
Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο για να διαπιστώσουν ποιος θα παραλάβει την κοκαϊνη. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ένας 29χρονος, με μια πολυτελή Mercedes. Για να μην κινεί υποψίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και η 8 μηνών έγκυος γυναίκα του. Με το που ανέβηκε στο ιστιοφόρο, οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες, ενώ λίγο αργότερα συνέλαβαν και την έγκυο γυναίκα.

Ο 29χρονος ομολόγησε ότι πήγε στο σημείο για να παραλάβει τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του, στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδική κρύπτη πάνω από 600.000€.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως έχουν γίνει άλλες 11 συλλήψεις ατόμων στην Αθήνα, που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες μια ολόκληρη οικογένεια (μητέρα, πατέρας, γιος). Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων κατασχέθηκαν 85.000€, 3 καλάσνικοφ, ένα οπλοπολυβόλο, ένα ούζι και πολυτελή οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες.

Βρέθηκαν επίσης έγγραφα και εμβάσματα από χώρες της Λατινικής Αμερικής τα οποία εξετάζει το ΣΔΟΕ.

Εγκέφαλος
 είναι ένας φυλακισμένος, που είχε συλληφθεί επειδή μετέφερε κοκαϊνη με κοντέινερ. Ο 45χρονος δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν τον εμπόδισε να κινήσει τα νήματα ώστε να φτάσουν τα 80 κιλά κοκαϊνης από τη Βενεζουέλα στη Λευκάδα. Να σημειωθεί πως η αξία της κοκαϊνης αγγίζει τα 5εκ.€ ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης...

Το προφίλ του ισοβίτη
Ο 45χρονος γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και γι' αυτό το λόγο είχε άριστες διασυνδέσεις με τα καρτέλ κοκαϊνης. Η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν το 1997. Τότε προσπάθησε να μεταφέρει με κοντέινερ από το Περού, 260 κιλά κοκαϊνης. Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο Περού και έτσι η κοκαϊνη δεν έφτασε στη χώρα μας. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας γυμναστηρίων της Ελλάδας.
Το 2001 ο 45χρονος συνελήφθη στα Οινόφυτα, για μεταφορά 25 κιλών κοκαϊνης, που είχαν έρθει με κοντέινερ από την Ολλανδία. Για τις δύο υποθέσεις (1997 και 2001) τρώει ισόβια. Η δράση του όμως δεν περιορίζεται μόνο στα ναρκωτικά...

Ο 45χρονος είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία του αρχαιολογικού μουσείου της Κορίνθου το 1990. Η υπόθεση έκανε το γύρω του κόσμου, ενώ τα αρχαία βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου