Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα χτυπήματα της Σέχτας - 'Εκαναν τελικά πράξη τις απειλές τους

Μπορεί να είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη σχετικά οργάνωση, όμως η Σέχτα Επαναστατών έχει ήδη βάψει άλλη μια φορά τα χέρια των μελών της με αίμα. 

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η Σέχτα Επαναστατών.


'Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει τότε από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός. Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη. Στο επεισόδιο εκείνο οι δράστες επιτέθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.
Λίγο αργότερα, βρέθηκε η προκήρυξη της οργάνωσης στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Η οργάνωση δεν άργησε να ξαναχτυπήσει. 14 μέρες αργότερα. 'Ηταν 17 Φεβρουαρίου του 2009 όταν η "Σέχτα Επαναστατών" άνοιξε πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.
Οι δράστες τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη. Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Δυο ημέρες μετά με προκήρυξη που έστειλαν οι τρομοκράτες στοχοποιούσαν ευθέως δημοσιογράφους.
«Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», ανέφεραν χαρακτηριστικά και η οργάνωση προανήγγειλε νέα χτυπήματα.

Στο κείμενό τους κλιμάκωναν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη (στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού), ενώ προανήγγειλαν μπαράζ νέων χτυπημάτων.
«Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα», έγραφε η «Σέχτα Επαναστατών».
Η προκήρυξη είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια σε CD. Υπενθυμίζεται ότι εκεί βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, της κοπέλας που στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμά της όπου είχε κρατηθεί από τον κακοποιό Σορίν Ματέι.

Το τρίτο χτύπημα το οποίο βάφτηκε με αίμα έγινε στις 17 ιουνίου του 2009.

Ξημερώματα της 17ης Ιουνίου στα Πατήσια, ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριος Σάββας, πέφτει  νεκρός από τις σφαίρες της Σέχτας.

Ο αστυνομικός 
Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, είχε αναλάβει βάρδια στις 6.00 το πρωί και βρισκόταν στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
Τρεις άγνωστοι τον πλησίασαν πεζή και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με απανωτές ριπές. Ο θάνατος του 41χρονου - πατέρα ενός ανήλικου παιδιού - ήταν ακαριαίος.
Στο σημείο βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία 24 κάλυκες από τουλάχιστον δύο όπλα. Οι σφαίρες, οι οποίες ήταν όλες διαμέτρου 9 χιλιοστών, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση προέρχονταν από όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου