Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι παράνομες χωματερές φέρνουν ημερήσια πρόστιμα 9,1εκ.€

Έκλεισαν μόνο οι 50 από τις 270 παράνομες χωματερές - Αγώνας δρόμου για να αποφύγουμε τα τσουχτερά πρόστιμα...

Κι' όμως! Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους κόβοντας μισθούς και συντάξεις, την ώρα που τα ταμεία είναι άδεια και οι μισθωτοί έχουν σφίξει το ζωνάρι όσο ποτέ, οι αρμόδιοι αδιαφορούν! Σε τέτοιο βαθμό, που είναι πολύ πιθανό η χώρα μας να πληρώνει πρόστιμα, που θα ξεπερνούν καθημερινά τα 9εκ.€!

Η Ε.Ε. είχε καταδικάσει τη χώρα μας για τις παράνομες χωματερές το 2005. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης θα κληθούμε να πληρώνουμε καθημερινά 34.000 ευρώ ανά χωματερή! Δηλαδή 9,1εκ.€! Αυτό διότι από τις 320 χωματερές έχουν κλείσει μόνο οι 50, με αποτέλεσμα να παραμένουν εν ενεργεία 270, σύμφωνα με τον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. 

Οι ρυθμοί χελώνας είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Στο κόκκινο είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου και χαρακτηριστικό είναι το αλαλούμ που έγινε πρόσφατα με την χωματερή της Καλαμάτας, η οποία ενώ υπήρχε δικαστική απόφαση για να κλείσει, τελικά ξανάνοιξε μετά τους λόφους από σκουπίδια που σχηματίστηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου