Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Παγώνουν 100.000 κρατήσεις την ημέρα!

Μηδενίστηκαν οι κρατήσεις από το εξωτερικό τις τρείς ημέρες της απεργίας των φορτηγατζήδων.


Κάθε μέρα προ της απεργίας προγραμματίζονταν 100.000 νέες κρατήσεις γιά την Ελλάδα, έφτασαν όμως στο μηδέν!

Αυτό υποστήριξε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ειδικά γιά τη Β.Ελλάδα, ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε ότι χιλιάδες επισκέπτες από Ρωσία, Βουλγαρία, και Σερβία είναι αποκλεισμένοι στη χώρα μας, ενώ απαγορευτική είναι και η είσοδός τους και στα ελληνικά όρια, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων στα πρατήρια.

Στόχος των ξενοδόχων από την αρχή της σεζόν ήταν να διατηρηθούν στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς γιαυτό και έριξαν τις τιμές τους για τους Έλληνες εκδρομείς κατά 10%. Ωστόσο αυτες τις ημέρες οι μετακινήσεις τόσο των αλλοδαπών όσο και των Ελλήνων τουριστών προς τα ξενοδοχεία έχουν "παγώσει" εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Ανδρεάδη για χιλιάδες εκδρομείς που έχουν "εγκλωβιστεί" σε Χαλκιδική και Πελλοπόνησο και ψάχνουν με αγωνία λίγη βενζίνη. Όπως εξηγεί  οι τουρίστες των Βαλκανίων ενημερώνουν στις πατρίδες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα. "Υπάρχουν δεκάδες ενοίκιαζομενα αυτοκίνητα παρατημένα στη μέση του δρομου χωρίς βενζίνη" είπε στο Newsit ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον ίδιο δυσκολίες πλέον υπάρχουν και στις μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ του νησιού που σιγά σιγά μένουν απο καύσιμα.

Ο κ. Ανδρεάδης μιλώντας στο Newsit επεσήμανε πως για να σωθεί η χρονιά για τον τουρισμό θα πρέπει στο εξής να γίνονται 100 χιλιάδες κρατήσεις καθημερινά μέχρι και τον Οκτώβριο. Το στοίχημα για τους ξενοδόχους είναι να προσελκύσουν φέτος ένα επιπλέον 30% Ελλήνων τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου