Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τέλος τα δάνεια και οι επιδοτήσεις ενοικίων από τον Ο.Ε.Κ.

Παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού για να γλιτώσουμε τη στάση πληρωμών, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι προ των πυλών.




Παρά το γεγονός ότι η χώρα χορεύει στους ρυθμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αποφύγουμε τον μεγάλο εφιάλτη της στάσης πληρωμών, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφευχθεί, καθώς τα πρώτα κρούσματα έχουν ήδη αρχίσει.




Ο Ο.Ε.Κ. ο οργανισμός που δίνει δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους και επιδοτήσεις ενοικίων έχει στεγνώσει στην κυριολεξία. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε από σήμερα να μην δέχεται νέες αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, επισκευαστικά δάνεια και αιτήσεις για επιδοτήσεις ενοικίου.


Αυτή η πρόταση εστάλη στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο προς έγκριση.


Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτήματα καθώς πλέον το μόνο μέλημα του Οργανισμού είναι να προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στα δάνεια που ήδη έχει εγκρίνει έστω και με καθυστέρηση τριών ή τεσσάρων μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 τα αποθεματικά του οργανισμού ήταν 750 εκατομμύρια ευρώ και τώρα πλέον είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα δηλαδή κατά 600 εκατομμύρια. Η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για τον ΟΕΚ είναι να του καταβληθούν από το ΙΚΑ οι εισφορές, οι οποίες φθάνουν στο εξωπραγματικό ποσό των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Από την πλευρά του το ΙΚΑ δεν δίνει τις συγκεκριμένες εισφορές γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να καταβάλει τις συντάξεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου