Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η αδιευκρίνιστη ψήφος πρώτη δύναμη στις εκλογές

Περισσότερο απο κάθε άλλη φορά επηρεάζει τα κόμματα το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα χαμηλότερα ποσοστά για τα κόμματα καταγράφονται σε δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH για το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Για πρώτη φορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν υπερβαίνουν το 39% στην πρόθεση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 23,4%, η ΝΔ 15,6 %, το ΚΚΕ 6,7 %, ο ΛΑΟΣ 4,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 2,3% ενω η αδιευκρίνιστη ψήφοςξεπερνά το 40%. 

Mε τη δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνεται και η δημοσκόπηση του NewsIt, σύμφωνα με την οποία είναι ακατόρθωτη η αυτοδυναμία ενω ιδιαίτερη σημασία έχουν τα αποτελέσματα για τα νέα κόμματα (Φ. Κουβέλη και Ντ. Μπακογιάννη) τα οποία συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά.


"'Αδικες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό"

Σύμφωνα με την έρευνα, το 35,2%  θεωρεί τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αναγκαίες αλλά άδικες, ενώ το 14,2% αναγκαίες αλλά απαραίτητες.

Το 29,6% ζητά άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού, ενώ το 19% χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο καταστροφικό.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά οι πολίτες σε ποσοστό 70,4% δεν  θεωρούν αναγκαία τη μείωση του κόστους των απολύσεων, ενώ το 82,9% τάσσεται κατά της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 49% εκτιμούν ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου