Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Σημαντική θέση στον ΟΑΣΕ για τον Π. Ευθυμίου

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, δέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου για την εκλογή του, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο πρωθυπουργός είχε το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Ευθυμίου, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το γεγονός της εκλογής του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ είναι εθνικής σημασίας και σηματοδοτεί τόσο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όσο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι η χώρα ισχυρή φωνή στη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η εκλογή του κ. Ευθυμίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, επιτυχία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία. Ο κ. Πετσάλνικος είχε αποστείλει επιστολή προς όλους τους ομολόγους του των 55 Κοινοβουλίων των χωρών-μελών του ΟΑΣΕ για τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ευθυμίου. Παράλληλα, οι πρόεδροι των Ομάδων Φιλίας του Κοινοβουλίου κινήθηκαν στις χώρες ευθύνης τους, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι Έλληνες βουλευτές που μετέχουν σε κοινοβουλευτικούς οργανισμούς.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσήςμε δήλωση του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για «τη σαρωτική νίκη και την πανηγυρική εκλογή» του Πέτρου Ευθυμίου, η οποία όπως αναφέρει «σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα των αξιών, της συνέπειας και της δημιουργικής προσπάθειας, η Ελλάδα που θέτει στόχους, κερδίζει πάντοτε την αναγνώριση και το σεβασμό σε διεθνές επίπεδο».

Ο Πέτρος Ευθυμίου εξελέγη με σημαντική διαφορά ψήφων στην Ολομέλεια της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, συγκεντρώνοντας 130 ψήφους έναντι 66 που έλαβε ο συνυποψήφιός του Καναδός Γερουσιαστής Consiglio Di Nino. Ο Πέτρος Ευθυμίου είχε εκλεγεί διαδοχικά αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της 2ης Επιτροπής καθώς και πρώτος αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, τον Ιούλιο του 2009 στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου