Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αύξησαν ήδη τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην βενζίνη


Στο 1,53 εκτοξεύθηκε η μέση τιμή. 10 λεπτά πάνω το λίτρο η αμόλυβδη
- Από 1η Ιουλίου θα ισχύσει ο νέος ΦΠΑ
- Εως 30% πτώση στην κατανάλωση
- Περιμένουμε και νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης λένε οι βενζινοπώλες 

Σοκ προκαλεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν τα μέτρα, την Δευτέρα στάλθηκε εγκύκλιος να ενσωματωθεί στην τιμή ο αυξημένος κατά 10% φόρος κατανάλωσης. 


95,5 ευρώ ανα λίτρο πληρώνουμε  στο κράτος με όλους τους φόρους. Η έκρηξη στην αύξηση των καυσίμων προχώρησε άρον άρον στις 11 το πρωί όταν η σχετική εγκύκλιος στάλθηκε στην Βουλή. Σε πραγματικό χρόνο, λίγη ώρα αργότερα, οι εταιρίες πετρελαιοειδών ενημέρωναν τους πρατηριούχους να αυξήσουν την τιμή των καυσίμων καθώς θα τους έστελναν συμπληρωματικά τιμολόγια.

Μέσα σε μια νύχτα η βενζίνη πήρε 10 λεπτά αύξηση και θα συμπαρασύρει σε ράλυ ανόδου τιμές βασικών προιόντων.

Από τον Φεβρουάριο είναι η τρίτη φορά που στα καύσιμα αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 1 δις ευρώ από την φορολόγηση ωστόσο τα σχέδια τους χαλά η πτώση της κατανάλωσης που σύμφωνα με τους πρατηριούχους φθάνει στα ακριβά βενζινάδικα το 30% και στα φθηνά 10 -12%.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit ο πρόεδρος της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NewsIt.gr ο πρατηριούχος Δημήτρης Μακριβέλιος



Οι πρατηριούχοι είναι βέβαιοι πως στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει και 4η ανατίμηση στα καύσιμα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καθώς ο οικονομικός στόχος για αύξηση των κρατικών εσόδων δεν θα επιτευχθεί μιας και η κατανάλωση θα μειωθεί και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου