Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) συνεχίζει με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα ηγεσία την προσπάθειά του για σωστή και σύγχρονη κλαδική εκπαίδευση των ασφαλιστών αλλά και ερευνητική μελέτη για τον κλάδο.



Πρόεδρος του ΕΙΑΣ ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Victoria, ενώ την ευθύνη λειτουργίας του ΕΙΑΣ ανέλαβε ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και τ. Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης & μέλος του Δ.Σ. του ΕΙΑΣ.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ως αντιπρόεδροι ο κ. Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος του Ομίλου της International Life και ο κ. Γεώργιος Κώτσαλος Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican. Γενικός Γραμματέας εξελέγει ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Ταμίας ο κ. Ανδρέας Χουρδάκης Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Life & μέλος Δ.Σ. της International Life και μέλη οι κ.κ: Αδαμαντιάδης Νικόλαος ? Σύμβουλος Διοίκησης της Chartis, Λαπατάς Ιωάννης ? Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της Ατλαντικής Ένωσης, Μαζαράκης Δημήτριος ? Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Αlico, Μπερτσιάς Κωνσταντίνος ? Διευθύνων Σύμβουλος της Demco, Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος ? Διευθύνων Σύμβουλος της Efg Eurolife.
Αναπληρωματικά μέλη: Αποστολόπουλος Θεόδωρος ? Noμικός Εκπρόσωπος της Arag, Γεωργακόπουλος Εμμανουήλ ? Δ/ντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Γρυπάρη Ελένη ? Πρόεδρος ΠΣΑΣ, Διαμαντοπούλου Ευαγγελία ? Δ/ντρια Ανθρωπίνων Πόρων της Allianz.
Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συντελέσει στην αναβάθμιση του «Ασφαλιστικού Ιστού» πάνω σε υγιέστερες βάσεις, να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πολύτιμης εμπειρίας και να συμβάλει στη διαμόρφωση ενιαίου δικτύου Στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς με κοινό κώδικα επαγγελματικής συμπεριφοράς. Για το σκοπό αυτό θα αναζητήσει και θεσμικού χαρακτήρα συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς που θα ενδυναμώνουν την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά.
Η νέα Διοίκηση θα δώσει το βάρος της στον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, στην κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των ερευνητικών αναγκών του κλάδου αναδεικνύοντας το ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει μέσα σε μια σύγχρονη και αξιόπιστη ασφαλιστική αγορά.
Αιχμή σε αυτή την προσπάθεια θα είναι τα ανανεωμένα ετήσια προγράμματα ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών σπουδών, το πρώτο από τα οποία ξεκινά ήδη στις 12 Απριλίου 2010, καθώς και η διεύρυνση των σεμιναρίων ώστε να απευθύνονται πλέον όχι μόνο στους υπαλλήλους των εταιριών αλλά και στους μεσίτες, πράκτορες και τους ασφαλιστικούς συμβούλους.
Στη νέα του πορεία το ΕΙΑΣ έχει την πλήρη στήριξη των ασφαλιστικών εταιριών?μελών του που είναι αποφασισμένες να συμβάλουν ενεργά στη σωστή και δυναμική λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου